Külföldön is az oroszokra vadászik Ukrajna

2024. február 29. 15:28

„Az ukrán hírszerzésnek mindenhol jelen kell lennie, ahol szükség van az ellenség megsemmisítésére” – mondta az ukrán katonai hírszerzés egyik tisztviselője.

2024. február 29. 15:28

Az ukrán különleges szolgálatok külföldön is vadásznak az oroszokra – erről beszélt Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés (GUR) egyik tisztviselője a Politicónak.

Az ukrán hírszerzésnek mindenhol jelen kell lennie, ahol szükség van az ellenség megsemmisítésére,

amely teljes körű háborút folytat Ukrajna ellen. Mindenhol jelen vagyunk, ahol csak lehet gyengíteni Oroszország érdekeit” – mondta a lapnak Juszov.

A Politico ezzel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy még 2023 novemberében a Kyiv Post birtokába került két videó,

amelyeken állítólag az ukrán különleges erők tagjai orosz zsoldosokra vadásznak Szudánban.

A helyszín egyébként nem véletlenszerű, hiszen Afrikában már meglehetősen meggyengült a Wagner-csoport pozíciója Jevgenyij Prigozsin halála óta.

Andrij Juszov szerint „minden, amit Ukrajna külföldön tesz, a nemzetközi jog keretein belül, a helyi kormányokkal és nemzetközi partnereinkkel együttműködve történik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­­á­r­n­­a­k­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
polárüveg
2024. március 01. 15:06
Mindenütt aktív az ukrán titkosszolálat. A Magyarországra küldött hadifoglyokat is "levadászták". A ukrajnai katonaállamban az erkölcsöt érthetően a háborús logika uralja, ezért a szolgálatai is a háborús logika alapján dolgoznak. Olyan országban is, ahol nincs háború. A háborúra hivatkozással valójában mindenre képesek ott is, ahol a béke szerint nincs hadrend, hanem a polgári élet jogrendszere a döntő. Az is megfigyelhető kezdetektől fogva, hogy igyekeznek a háborút kiterjeszteni, belerángatva másokat is. Erre kell készülniük más országoknak. Különösen, akikre haragszanak.
Martell 2
2024. február 29. 22:03
Aztán ne sírjatok, ha 2025-ben az oroszok elkapják a zongoristát a floridai villájában és elviszik egy szibériai utazásra.
figyelő4322
2024. február 29. 19:40
nempolitizalok-0 2024. február 29. 16:00 "Ráadásul az eurolibsik sem sokáig húzzák már." Őszintén remélem, hogy ez a jövendelésed bejön! Csak abban nem vagyok teljesen biztos, hogy ez egy 'gyors pusztulás' lesz... Nagyon lehetséges, hogy a haláluk lassú és agonizáló lesz. Érdemes emmlékezni, hogy a bolsevik, legalábbis a krémje, ravasz, mint a róka! Mindegy, hogy régi vagy neo-bolsevik, mindent elkövetnek, hogy talpon maradjanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!