Tényleg Budapestre jön a párbeszédet szorgalmazó luxemburgi miniszterelnök? Megkérdeztük Orbán Viktor sajtófőnökét

2024. január 17. 11:52

A felek megállapodtak, hamarosan újra találkoznak. Luc Frieden eltökélt, hogy megismerje és megértse a magyar álláspontot.

2024. január 17. 11:52
FRIEDEN, Luc
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Magyarország Európa-pártibb, mint azt néha gondoljuk, és szerintem támogatnunk kell az eltérő nézeteket, hogy elérhessük a közös célt”nyilatkozta a POLITICO brüsszeli lapnak Luxemburg nemrég megválasztott miniszterelnöke, az Európai Néppárthoz tartozó Keresztényszociális Néppártban politizáló Luc Frieden. 

Ezt is ajánljuk a témában

Miközben az Európai Parlamentben épp Orbán-fóbiás napokat tartanak, az Európai Bizottságot például perelné a Momentum közreműködésével Verhofstadt és társai, mert a testület többévnyi tárgyalás után részleges megegyezést kötött Magyarországgal,

Frieden olyan, Brüsszel környékén meglepő dolgokat mondott, mint hogy beszélgetni kell Orbán Viktorral, és megismerni a magyar álláspontot.

A luxemburgi miniszterelnök meggyőződése, hogy

ha valaki nem ért egyet bizonyos politikákkal, akkor meg kell próbálni megérteni, miként jutott erre”.

Frieden ezért azt fontolgatja, hogy „a következő hónapokban” Magyarországra látogatna, hogy jobban megértse a magyar álláspontot.

Tényleg jön Budapestre a luxemburgi kormányfő?

Megkerestük a nyilatkozat kapcsán a miniszterelnök sajtófőnökét.

„Valóban, a magyar és a luxemburgi miniszterelnök Párizsban, Jacques Delors gyászszertartásán beszélgettek egymással, és megállapodtak abban, hogy hamarosan újra találkoznak” – közölte megkeresésünkre Havasi Bertalan.

nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 21. 10:37
A Putler ügynökével szóba állni…elég nagy gáz…🤮
Türelem
2024. január 17. 16:42
Narancsisten! bennünket zsidókat hová szeretné hajtani?
esvany-0
2024. január 17. 16:26
"Luc Frieden eltökélt..." Elírtátok a nevét! Luci Feri lesz az...
Chekke-Faint
2024. január 17. 16:20
Tomasso Itthon viszont Orbán Viktor védelmét élvezed. Addig diktatúrázol bazdmeg, míg egyszer megtagadod Jewish fajtádat. Identitás zavaros bélpesti jewis barom Majd mikor nem lesz Orbán, te is készítheted a vulkánfíber bőröndödet és sorban állhattok az Izraelbe repülő gép előtt. Identitás zavaros zsidaj korcs, semmibe veszi a magyar miniszterelnököt aki egyedül áll ki a fajtád mellett. Mi lenne veled, ha itthon is üldöznék a zsidajokat? Megmondom akkor egy baloldali kormány lenne éppen hatalmon. Szarházi megélhetési zsidaj bűnöző, aki nem érdemel semmi sajnálatot, ha megtalálnák a palesztinok kapával. Menj fényezni a menórát itt az ideje, te ökör, ha csak fikázni tudod azt aki segít a jewish fajtátdon. Ti is zsidó gané vagy, és aki véd azt meg támadod ahol csak lehet. Megtudhatnád, egy baloldali kormány, hogyan fosat meg benneteket. Remélem a bélpesti váradat csak felgyújtja valaki te okádék zsidaj gané, és még a hamvaidat is csak buldózerrel tolják szét. Így Obánozz te féreg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!