Nagyon nem akart, de végül csak lemondott a Harvard antiszemitizmust el nem ítélő, plagizáló rektora

2024. január 02. 21:46

Claudine Gay búcsúüzenetében azt írta: „ez a Harvard érdeke”.

2024. január 02. 21:46
null

Az elmúlt hetekben a súlyos botrányai miatt került címlapokra a Harvard rektora: Claudine Gay nem volt hajlandó elítélni az antiszemitizmust, majd kiderült, hogy plagizált a doktorijában, ám ezt követően sem akart lemondani. A világ egyik leghíresebb egyetemének vezetője végül kedden jelentette be: hosszas tanakodás után lemond tisztségéről. Gay szavai szerint ezt nehéz szívvel teszi, mert mélységesen szereti a Harvardot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyetem érdeke, hogy lemondjak”

– közölte a CNN szerint Gay, aki azonban nem részletezte, hogy hivatalosan mikor valósítja meg a most belebegtetett döntését. 

Ezt is ajánljuk a témában

A rektor elmondta, elkötelezett a gyűlölettel való szembenézés és a tudományos szigor fenntartása mellett, azonban nyomasztónak tartja, hogy ezt kétségbe vonták a közelmúltban. 

Ez a két alapvető érték határozza meg, hogy ki vagyok”

– fűzte hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Gay alig fél éve vette át az oktatási intézmény vezetését, a Harvard közel 400 éves története során ő volt az első fekete és a második nő, aki betölthette a rektori pozíciót. 

Nyitókép: Stephanie Mitchell / Harvard University / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 04. 07:48
Csak a szokásos zsidó kommunista vircsaft. Kinyírják egymást is, ha az ellenségeikkel már végeztek. Az usa-nak annyi.
survivor
2024. január 03. 16:17
A nigga nem szeresse a zsidót...
GrumpyGerald
2024. január 03. 13:39
Fél évet húzott?! Az még egy oviban is visszatetsző teljesítmény. A világ Eggyetemének Tetején pedig egyenesen katasztrófa. De őt alapvetően - saját bevallása szerint - úgymond "értékek" határozzák meg, számomra ez meg is magyarázza az egyedülálló "helytállást".
Phm045
2024. január 03. 12:34
Transzgender szarok.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!