Macron is beszáll a magyar-svéd ügybe

2024. január 29. 10:25

A francia elnök Stockholmba utazik, hogy segítse Svédország NATO-csatlakozását, amit a magyar kormány támogat, ám az Országgyűlés még nem szavazott meg.

2024. január 29. 10:25

Emmanuel Macron francia elnök Svédországba látogat, hogy feloldja a svéd NATO-csatlakozással szembeni magyar ellenállást – írja a Daily Express az Élysée-palota bejelentésére hivatkozva.

Macron úti célja is azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem csak a magyar Országgyűlésen múlik a megállapodás, ahogyan azt a nyugati sajtóban gyakran állítják.

Nemrég Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is azt mondta a Mandinernek, hogy Magyarországnak legitim kifogásai vannak a svéd hozzáállást illetően, amit diplomáciai úton kell rendezni, és örömmel állapítja meg, hogy immár a svédek is nyitottak az egyeztetésekre.

Orbán Viktor telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és megerősítette, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Umit Donmez

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 31. 08:55 Szerkesztve
Ha Macron személyesen keresi fel a magyarokat, egyenként a válaszom: NEM. Háborúpárti, Rothschild-fióka, aki éppúgy hasznot remél az ukránok és az oroszok halálából, mint az összes többi Mammon-töltelék! Szórakoznak és nyerészkednek tömegek életének elvételén! MEGBOCSÁTHATATLAN! Húzni kell a svéd NATO-csatlakozást, különben a NATO kirobbantja a világháborút, mielőtt eljönne június vagy november!
polárüveg
2024. január 29. 15:46
Ha Macron látogatása után és a svédekkel való tárgyalás után se fog a svéd diplomácia gesztust tenni Magyarországnak, akkor bizony ez egy megtervezett provokáció a magyarsággal szemben, amely végzetes eseménysorozat lavinát indíthat el az egymásra épülő, egymásba beágyazott tervek miatt (és sok minden eddigi történést jól indokol). Ki van ez találva: ha nem szavazza meg az országgyűlés a svéd csatlakozást, akkor jön a lesöprő eseménylavina, ha megszavazza, akkor belpolitikailag veszít pont választások előtt. Itt légy okos Domonkos, akarom mondani FIDESZ!
bsztcs
2024. január 29. 14:55
Ez a fèl buzi is oda megy targyalni ahova nem kell tärgyalni menni. Akinek vkinek baja van q mäsik ällammal oda menjen tärgyalni. Pl: zselè menjen a putyinhoz tärgyalni. Elöbb lesz talän béke, mint h orbännal akar tärgyalni. A nemeteknek meg üzenem h ne uszitsanak senkit senki ellen.
Player1
2024. január 29. 14:25
A FRANCIA GAZDÁK helyett én is a svédekkel tárgyalnák.. biztonságosabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!