Húszi vezető: Jemen lesz az amerikaiak „temetője”

2024. január 15. 16:53

„A térséget megszégyenülve fogják elhagyni az amerikaiak” – mondta a jemeni húszi lázadók egyik vezetője.

2024. január 15. 16:53
jemeni húszi lázadók

Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók egyik vezetője azzal fenyegetőzött hétfőn, hogy az őket érő amerikai légitámadásokért végzetes válaszcsapásokat fognak indítani: „Jemen lesz az amerikaiak temetője, és a térséget megszégyenülve fogják elhagyni” – mondta.

Jemen vezetői, fegyveres erői és népe teljesen készen áll arra, hogy Palesztina védelmében közvetlen és totális háborúba bocsátkozzon a Nagy Sátánnal”

– jelentette ki Ali al-Kahum az iráni állami hírügynökségnek (IRNA) adott nyilatkozatában az Egyesült Államokra utalva.

Több mint három hónappal a gázai háború kezdete után egyre nagyobb az aggodalom a nemzetközi közösségben amiatt, hogy a konfliktus regionálissá fajul. Ennek a politikusok rendszeresen hangot adnak.

Az elmúlt hetekben a húszik többször is megtámadtak Izraelbe tartó hajókat a Vörös-tengeren, amire válaszul az Egyesült Államok és szövetségesei bombázták a militáns iszlamista csoport jemeni állásait.

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter vasárnap ismét visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint országának közvetlen köze lenne a húszik támadásaihoz.

A térség ellenálló erői, beleértve Jement is, függetlenül és saját érdekeiket érvényesítve cselekszenek”

– mondta. A húszik egy úgynevezett „ellenállási tengely” részének tekintik magukat, egy Izrael elleni harcban részt vevő hálózatnak, a térség más, Iránnal szövetséges csoportjaival együtt.

(MTI)

Nyitókép: MOHAMMED HUWAIS / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. január 16. 19:11
Valaki szólhatna neki, hogy húzza már ki a biliből a kezét..
pesszimista
2024. január 15. 21:48
Ki tudja? Bár az USA légierő jól teljesít a kecske pásztorok elleni harcban Afganisztánban mégis a tálibok győztek.
Player1
2024. január 15. 20:46
Amerika haldoklik, lehet, hogy egy fűszál összedönti.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 15. 20:41
>>>5m007h 0p3ra70rKovács Ubul 2024. január 15. 17:15 • Szerkesztve ... 🤣🤣🤣 Apropó, az F16-ok mennyi órát repültek már a front közelében? Kovács Ubul5m007h 0p3ra70r 2024. január 15. 17:43 Nektek a terelés külön tantárgy az SzVR harmadvonalbeli dezinformátor-képzőjében? Mert qrvára egy mintára nyomjátok.<<< Felőlem terelésnek is, sőt túrósbatyunak is hívhatod. Csak azt kérjük számon rajtatok, amit betűről betűre kánonban előadtatok tavaly ilyenkor, nagy mellénnyel, tele pofával hőbörögve. Úgyhogy hajrá, a robotszöveg helyett lehet válaszolni a feltett kérdésre, buksika! 🤷🏻
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!