A Bild újságírója a zsidókat ért támadásokról: Németország a vesztes

2024. január 13. 19:36

„Abba kell hagynunk a félelmet és a rejtőzködést” – jelentette ki Antonia Jamin.

2024. január 13. 19:36

„A Berlin-Neuköllnben történt zsidók elleni támadások a társadalom egésze elleni támadást jelentik” – jelentette ki Antonia Jamin, a Bild újságírója a Juedische Allgemeine-nek írt cikkében.

„»Már megint? Mikor? Most?« Ezeket a kérdéseket tették fel nekem a kollégáim, amikor elmondtam nekik, hogy két héberül beszélő zsidót ismét megtámadtak Neuköllnben. A szombati támadásról hallva az első gondolatom az volt, hogy már október 7-e előtt is utáltam ezt a berlini kerületet” – írta Jamin.

Majd felidézte, hogy 

többször támadták meg őt is ott, mikor héberül készített interjút. 

Ezután azt a kérdést tette fel, 

hogyan tudjuk mi, német zsidók egyszerűen elfogadni, hogy a fővárosban folyamatosan csökken a szabadságunk?”

Azonban itt még nem állt meg: „miért nem válaszolok többé héberül, ha izraeli férjem a taxiban hív? És miért rejtegetjük a Dávid-csillagos nyakláncunkat és a mezuzát ahelyett, hogy büszkék lennénk rájuk?” – sorolta.

„A válasz mindezekre a kérdésekre az, hogy ezt nem fogadhatjuk el. Elvárhatjuk, hogy a politikusok elítéljék a támadásokat, követelhetjük, hogy a rendőrség keményebben lépjen fel, de végső soron, amikor arról van szó, hogy nem rejtegetjük zsidóságunkat, az a mi felelősségünk” – jelentette ki az újságíró.

„A mi dolgunk, hogy megvédjük magunkat”

„És egy dolog október 7-e után amúgy is világossá vált mindannyiunk számára: a mi dolgunk, hogy megvédjük magunkat. 

Abba kell hagynunk a félelmet és a rejtőzködést”

– szólította fel a zsidóságot az újságíró.

„El kell gondolkodnunk azon, hogy milyen utat választunk”

„Ha egy ponton rájövünk, hogy Németországban már tényleg nem vagyunk biztonságban, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy milyen utat választunk. A fő vesztes ebben az esetben Németország lesz, mert ha úgy érezzük, hogy el kell mennünk, akkor 

valószínűleg csak a zsidógyűlölők maradnak itt iszlamisták, baloldali radikálisok vagy AfD-támogatók formájában.

Akkor Németország sokkal többet veszített, mint »csak a zsidóit«” – zárta sorait Antonia Jamin.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. január 14. 22:05
Ugyanazok az eseménysorozatok mint a 2 világháboru elött.
oberennsinnen49
2024. január 14. 07:54
Addig minden jó , amíg elő nem jön a farbával, a befolyásolási kísérletével: "A fő vesztes ebben az esetben Németország lesz, ha úgy érezzük, hogy el kell mennünk," Akkor mi történne? Nem történne semmi, talán a németek élete kevesebb izgatottsággal, zaklatással, anarchiával járna. Különben meg, mindennek két oldala van: az egyik: Einstein, Neumann, Molnár Ferenc a másik: Epstein, Weinstein, Goldstein, azaz tudomány, tudomány, művészet kontra kerítés, pedofília, pornó
Spiritmonger
2024. január 14. 00:04
Szegény hülye picsa még mindig nem érti, hogy nem az AfD-től kell rettegnie. Addig, amíg ez nem lesz világos számára, megérdemli, amit kap.
Cserna János
2024. január 13. 21:33
Ennek a német zsidó asszonynak csak féligazsága vagyon. Egy AFD-kormány alatt nagyobb biztonságban volnának, mint most. A rájuk veszályes iszlamista csürhét ugyanis az uniópártok engedték be, illetve Merkel esetében egyenesen meghívták Németországba. A balos lekület ellenük fordult, bennük bízni dőreség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!