Fordulat az ukrajnai háborúban: ábrán mutatjuk, hogyan torpant meg az ukrán ellentámadás

2023. december 04. 12:16

Tavasz óta először fordult elő novemberben, hogy több területet hódítottak az orosz erők Ukrajnában, mint amennyit elvesztettek.

2023. december 04. 12:16

Új ábrával jelentkezett a War Mapper az X-oldalán az Ukrajnában harcoló haderők területhódításáról.

A blog havi rendszerességgel frissít egy olyan ábrát, amely azt mutatja, hogy melyik oldal tudott több területet hódítani Ukrajnán belül az adott hónapban.

Tavasz óta először fordult elő novemberben, hogy több területet hódítottak az orosz erők Ukrajnában, mint amennyit elvesztettek.

Ez azonban természetesen nem jelenti azt, hogy az ukrán haderő semmilyen hódítást nem tudott felmutatni novemberben, az azonban mindenképp figyelemreméltó, hogy az orosz haderő már eredményesebben tudott területet szerezni.

Csütörtökön kiderült, hogy „az ukrán hadiipari cégek havonta körülbelül 50 000 FPV drónt gyártanak, az oroszok ennek hatszorosát” – erről Maszkim Seremet, a DroneSpace alapítója beszélt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: FIORA GARENZI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. december 04. 17:20
Játék a számokkal, játék a négyzetdeciméterekkel. Amíg az okos elemzők kiszámolják az egy támadásra eső elfoglalt fűszálak számát, addig a fronton odavész több tízezer ember. Eltűnik egy komplett generáció ukrajnából.
Galsó Atya
2023. december 04. 16:29
Milyen fordulat? Milyen ukrán ellentámadás?
Akitlosz
2023. december 04. 14:35
https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg
nemecsekerno_007
2023. december 04. 14:11
Ukrajna már csak a facebook-on létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!