Bidenék kiadták az ukázt: meg kell állítani Putyint!

2023. december 29. 21:02

Úgy látják, a legutóbbi orosz csapás éles emlékeztető a világnak.

2023. december 29. 21:02

Miután Oroszország az eddigi legnagyobb légi rohamát indította meg Ukrajna ellen, drónokat, valamint hiperszonikus rakétákat is bevetett, rendkívüli közleményt adott ki a Fehér Ház. Mint fogalmaznak: „ez egy éles emlékeztető a világ számára, hogy e pusztító háború közel két éve után Putyin célja továbbra is változatlan, arra törekszik, hogy Ukrajnát eltörölje és népét leigázza – meg kell állítani!”

Ezt is ajánljuk a témában

A támadások állítólag egy szülészeti kórházat, egy bevásárlóközpontot és lakónegyedeket is sújtottak – ártatlan emberek haltak meg, több tucatnyian pedig megsebesültek. Ezzel a brutális támadással szemben Ukrajna bevetette azokat a légvédelmi rendszereket, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei szállítottak az elmúlt évben.

A közlemény szerint ennek a harcnak a tétje messze túlmutat Ukrajnán. Ezek érintik a NATO-szövetség egészét, Európa biztonságát és a transzatlanti kapcsolat jövőjét.

Putyin nem csak Ukrajna elpusztítását kísérelte meg, néhány NATO-szövetségesünket is megfenyegette. Ha megengedjük, hogy a diktátorok durván lecsapjanak Európában, megnő a veszélye annak, hogy az Egyesült Államok közvetlenül bevonódjon a háborúba. Akkor pedig a következmények az egész világra hatással lesznek.

Ezért az Egyesült Államok több mint 50 országból álló koalíciót hozott létre Ukrajna védelmének támogatására. Nem hagyhatjuk cserben szövetségeseinket és partnereinket. Nem hagyhatjuk cserben Ukrajnát” – zárják a közleményt.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 03. 19:56
Putler a civilizált világ ellensége,háborús bűnös. Bástya elvtárs cimborája. 🤮😢🤮
Revízió
2024. január 03. 18:57
Mocskos amcsik, szopni fogtok !
templar62
2024. január 01. 11:07
Karibi Kalóz
valaki82
2023. december 31. 14:45
Hát márpedig nem fogják tudni megállítani őket, sőt az oroszok fogják megállítani őket. Európa a kezükben fog kerülni, Amerika pedig nem fog tudni segíteni, tekintve hogy a jövő évi elnök választás polgárháborús konfliktussá fog fajulni. Lesz nekik elég gondjuk ami alaposan meg fogja gyengíteni a nagy Amerikát..ezt Oroszország és Kína ki is fogja használni.Európa meg jobb ha kussol ill. behódol mert mást nem tehet, vagy ha nem akarjuk a kontinenst szétlövetni. Megvédeni nem tudjuk magunkat mert kimerültünk bár előtte sem volt ütőképes hadserege Európának. Annak az országnak van esze aki az oroszokkal és a kínaiakkal jó viszonyt ápol, azaz nekünk. Ezt szerencsére Orbánék már előre látták. Legalább ezt jól csinálták...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!