Listázták a legkevésbé LMBTQ-barát amerikai városokat

2023. november 11. 17:28

Egy kutatásból az is kiderült, hogy az amerikaiak 38 százaléka még mindig ellenzi az azonos neműek házasságát.

2023. november 11. 17:28

„A közelmúltban elfogadott LMBTQ-ellenes törvények aláhúzták annak sürgető szükségességét, hogy megvizsgáljuk, melyek a leginkább LMBTQ-ellenes városok Amerikában, mivel sok LMBTQ-amerikai bejelentette, hogy elfogadóbb városokba, államokba, sőt országokba költözik” – írták a Clever kutatásában.

A Human Rights Campaign egyenesen „szükségállapotot” hirdetett az LMBTQ-amerikaiak számára, és országos figyelmeztetést és útmutatót adott ki, ami szerintük rávilágít a közösség folyamatos küzdelmeire. A listázást magyarázó cikk szerint egy korábbi kutatásukból az is kiderült, hogy

az amerikaiak 38  százaléka még mindig ellenzi az azonos neműek házasságát,

ami – mint fogalmaznak – „kijózanítóan emlékeztet arra, hogy az egyenlőségért folytatott harc még messze nem ért véget”.

A „legkevésbé elfogadóbb” amerikai városok teljes listája a következő:

Memphis, Tennessee
Houston, Texas
Jacksonville, Florida
Birmingham, Alabama
Miami, Florida
Dallas, Texas
Oklahoma City, Oklahoma
Tampa, Florida
St. Louis, Missouri
Kansas City, Missouri

A kutatás eredményei alapján a Clever megállapította, a rangsor legaljára került városok jellemzően azokból az államokból kerülnek ki, ahol „egyébként is a legnagyobb az egyenlőtlenség”, legáltalánosabban elterjedt a homo- és transzfóbia.

Nyitókép: Hussein FALEH

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 12. 20:03
Listázni mindent és mindenkit szabad a zsidók szerint. Kivéve a zsidókat.
ToIeranciaterror
2023. november 12. 08:07
Kevés...
HunCsz
2023. november 12. 07:57
Mekkora hazugság már ez is. Nem régen voltam Miamiban. Azt az egykori szodoma-gomora és túlzásnak tartaná, ahogy a végbél vallás halálkiutlrurás beteg deviánsai topzodnak a gyerekek szeme láttára. Normális, egészséges embernek egy jó fogyókura, mert állandóan okádni lenne kedve
Ninini
2023. november 12. 06:48
Elköltöznek onnan? Hát akkor ezen a listán brusztolnak a rosszabb helyezésért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!