Foreign Affairs: Ukrajna kudarcot vallott a fronton, tűzszünetre van szükség

2023. november 21. 06:54

A külpolitikai szaklap kőkeményen fogalmaz.

2023. november 21. 06:54

A progresszív körökben is szuperbefolyásos Foreign Affairs véleménycikkében arról ír, hogy Ukrajna ellentámadása megakadt, a nyugati partnerek egyre kevésbé látszanak elkötelezettnek Ukrajna támogatása mellett, így Ukrajna és a Nyugat újra kell értelmezze a háborúban elérni kívánt stratégiai sikerek fogalmát

Hangsúlyozzák: 

Ukrajna és a Nyugat egy fenttarthatatlan pályán próbál előre jutni, Ukrajna jelenlegi céljai egyszerűen elérhetetlenek.

Az a célkitűzés tehát, hogy az orosz erőket minden, nemzetközileg elismert ukrán területről kiűzzék, beleértve a Krímet, stratégiailag elérhetetlen, a közeljövőben egész biztosan, de lehet, hogy még azon túl – fogalmaznak.

A cikk szerzői  hozzáteszik: 

itt az ideje, hogy Washington kezébe vegye a kezdeményezést, és összhangba hozza a célokat és az eszközöket.

„Az Egyesült Államoknak tárgyalásokat kell kezdenie Ukrajnával és európai partnereivel. A stratégia középpontjában kell legyen, hogy Ukrajna hajlandó a tűzszünetről tárgyalni Oroszországgal, a katonai hangsúlyokat pedig a támadásról a védekezésre kell áttenniük. Kijev nem adná fel a területi integritás helyreállítását, és hogy Oroszországot gazdaságilag és jogilag elszámoltassa az agresszióért, de elismernék, hogy a közeljövőben az újabb területek felszabadítása helyett a védelemre és az ország fennmaradó több mint 80 százalékának megjavítására kerülne a hangsúly” – foglalják össze.

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo/AFP

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. november 21. 11:55
csak el kell engedni mint vietnámot, irakot, vagy afganisztánt... mi ebben a nehéz ?
llnnhegyi
2023. november 21. 10:56
Több éves orosz javaslat újra az asztalon. "" 1./Négy megye (tartomány) 2./Krim 3./Dnyeper jobb partja 10 km sáv. 4./Odessza 5./ Nix NATO 6./Légtér zárlat ( hadieszközök számára) 7./ Hadihajók tilalma Lehet tárgyalni már a héten.
nempolitizalok-0
2023. november 21. 10:42
Most, hogy mennek előre az oroszok, legyen tűzszünet. Na ez nem így működik. Egy biztos, a jövő ukrán vezetése jó nagy hibát követ el, ha az amerikaiakban látja ukrajna jövőjét. Ha egyáltalán lesz ukrajna, mert remélem, nem lesz.
lemez
2023. november 21. 10:31
Valami nagyon bűzlik.Tegnap az usa ma a német miniszter.Valami rotyog a kondérban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!