Erre nem számítottak Amerikában: óriáskivetítőre került Adolf Hitler

2023. október 22. 20:13

A Michigani Állami Egyetem bocsánatot kért.

2023. október 22. 20:13

A Michigani Állami Egyetem bocsánatot kért, amiért Adolf Hitler képét jelenítette meg a videotáblán egy trivia vetélkedőn, az iskola szombati riválisa, a University of Michigan elleni futballmérkőzése előtt – írta meg vasárnapi cikkében a CNN.

A stadionban sajtóhírek szerint a meccsek felvezetését kvízzel szokták indítani, így jelenhetett meg egy kvízkérdés mellett a diktátor képe (akiről egyébként a kvíz szólt. A kérdés az volt, hogy hol született a diktátor).

Mint a CNN fogalmazott: a fotók már azelőtt elkezdtek keringeni a közösségi médiában, hogy Hitlert a Spartan Stadion videotábláján bemutatták egy apró kérdéssel, hogy hol született.

„Az MSU tudatában van annak, hogy a videotáblán harmadik féltől származó nem megfelelő tartalom jelent meg a ma esti futballmérkőzés kezdete előtt” – nyilatkozta az ügyben Matt Larson, Michigan állam atlétikai igazgatója.

Nagyon sajnáljuk a megjelenített tartalmat, mivel ez nem reprezentálja intézményi értékeinket”

– húzta alá.

Mutatjuk az egyik X-en megjelent, kapcsolódó posztot:

Nyitóképen: Az említett kivetítő részlete. A teljes képet a csatolt Twitter-bejegyzésen tekintheti meg. Fotó: Képkocka/X

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. október 23. 12:39
Csak annyi történt, hogy a haladárok megelőzték a korukat 1-2 évvel. Most még bocsánatot kellett kérniük, de akár már jövőre eljöhet, hogy aki nem dicsőíti a holokausztot, meg nem megy ki a terrorizmust támogató felvonulásokra, azt ki fogják rúgni a munkahelyéről és befagyasztják a bankszámláit.
letsgobrandon-2
2023. október 23. 01:25
Hitlert úgy kell nyugaton gyűlölni hogy szart se tudnak róla a fasizmust is úgy kell kántálni , hogy fogalmuk sincs mit jelent ... nyugaton már mindenki hülye... nem kicsit
P_F_Juli
2023. október 22. 23:57
A határértékek nemismerete a probléma. Nincs azzal semmi baj, ha valahol megjelenik a neve, vagy netán még a fotója is. Nincs törölve történelmi dokumentumokból sem. A probléma a kontextussal van Nem értek egyet azzal, hogy nem lehet róla beszélni, sőt a világnak tudnia kell róla, ismernie kell a tetteit, és mindent, ami ahhoz a borzalomhoz kapcsolódik, az akkor történtekről szól. Ha megfelelően történik a kommunikáció, és annak megvannak a hozzá tartozó keretei, akkor nem kellene "titokként" kezelni. Ez is hasonló ahhoz, amikor bizonyos eseményeket, akár történelmieket is el akarnak hallgatni. Az eltörlés kultúra. Igenis, mindenkinek ismernie kell, és az ismeretnek kell olyannak lenni, hogy soha ne legyen az ilyen személyekből történelmi bálvány. Ennek kell a kereteit helyesen megtalálni.
WllAdam
2023. október 22. 21:51
A történelemkönyveből és a fejekből is kitörlik? És akkor mehet minden előlről?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!