Ilyen a demokrácia Amerikában: töröltetnék Donald Trump nevét a 2024-es választás szavazólapjairól

2023. október 31. 10:05

Próbaperrel akarják elgáncsolni Trump újrázását.

2023. október 31. 10:05
null

Donald Trumpot teljes mértékben ki kell zárni a jövő évi coloradói választásokról, mert 2021. január 6-án Washingtonban „erőszakra uszította a csőcseléket” – idézi egy érdekvédelmi csoport érvelését a Reuters.

A Citizens for Responsibility and Ethics (Polgárok a felelősségvállalásért és etikáért) által indított per egy próbaper arra vonatkozóan, hogy az amerikai alkotmány egy ritkán alkalmazott, polgárháború idejéből származó rendelkezése, amely kizárja, hogy „lázadásban” részt vevő személyek szövetségi tisztséget töltsenek be, megakadályozhatja-e, hogy Trump ismét elnök lehessen. A tárgyalás hétfőn indult az államban.

Trump erőszakos csőcseléket uszított a fővárosunk megtámadására, hogy megakadályozza a hatalom békés átadását"

–  vélekedett Eric Olson, az érdekvédelmi szervezetet képviselő ügyvéd.

Trump ügyvédje, Scott Gesler tagadta, hogy Trump erőszakra buzdította volna támogatóit, és azt mondta, veszélyes precedenst teremtene, ha 

olyan jogi elméletek alapján diszkvalifikálnák őt, amelyeket soha egyetlen állami vagy szövetségi bíróság sem fogadott el”.

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. november 01. 07:30
Jelenleg az Amerikai Egyesült Államok a világ egyetlen terrorista állama,amely mindenütt a világon a háborút tartja egyetlen megoldásnak,természetesen a saját profitja biztosításával,a másik kritérium,hogy a a mészárlás a területén kívül történjen. Bravó.
Csigorin
2023. október 31. 20:41
aljas hazugsag, o epp hogy nyugalomra intette a nepet a twitteren, es azt kerte hogy menjenek haza, miutan gyorsan bannoltak nehogy sikeruljon megakadalyozni a mar megkomponalt balhet
valerian-0
2023. október 31. 17:38
Van némi hasonlóság a demokraták és a brüsszeli bábok között. Az elöbbiek Trumpot akarják kiradírozni, az utóbbiak Orbánt. Nahát... milyen fennséges és igazságos ez a baloldali demokratikus liberalizmus :D :D
KBA98
2023. október 31. 17:05
Mert? Akkora a szabadság, hogy csak a demensek és a halottak jöhetnek szóba? Undorító egy ország az biztos! Akkor sem élnék ott, ha fizetnének érte! Primitív, buta, erkölcstelen, lefizetett népség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!