A professzor kimondta: Magyarország és Lengyelország megmutatta erejét

2023. október 10. 12:02

Maciej Szymanowski, a Waclaw Felczak Intézet igazgatója szerint megszűnhet a bevándorlással kapcsolatos kockázati tényező, ha Magyarország és Lengyelország szövetségeseket tud szerezni az uniós tagállamok között.

2023. október 10. 12:02
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő és Orbán Viktor

Magyarország és Lengyelország a legutóbbi EU-csúcson a kényszeráthelyezési mechanizmus blokkolásával megmutatta erejét – jelentette ki Maciej Szymanowski, a Waclaw Felczak Intézet igazgatója. A professzor megjegyezte,

ha a két ország több szövetségest szerez az európai uniós tagállamok között, akkor megszűnhet a bevándorlással kapcsolatos kockázati tényező.

Az igazgatót a Do Rzeczy azzal kapcsolatban kereste meg, hogy a Migrációkutató Intézettel közös konferencián többek között elhangzott: bár az Osztrák-Magyar Monarchia bizonyos mértékig multikulturális ország volt, a lakosság megértette és elfogadta, hogy ott egy közös kultúra a domináns.

Maciej Szymanowski hangsúlyozta, a kultúrák hierarchiája most nagyon hiányozhat a kontinensen, és az illegális bevándorlás óriási hatással lehet Európa sorsára, ha a tagok nem lépnek időben.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Trombitás Kristóf

X

Idézőjel

Ezek azok az emberek, akik a brüsszeli döntéshozók miatt lehetnek a kontinensünkön.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haramia
2023. október 10. 19:54
Gratula "reciproki Haramia seggfej takonynáci a szájával fosik Agyhalál mindig jó nevetni az ilyen primitív -demagóg hülyéken . Éppen azok a mélymagyarok utálják legjobban a menekülteket,akik a világon egyedüli népként államilag ünneplik a honfoglalást" Olvass humanoid: https://www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2023/06/08/migration-policy-council-reaches-agreement-on-key-asylum-and-migration-laws/ "... meghatározza, hogy éves szinten minimum hány személyt kell áthelyezni azokból a tagállamokból, ahová a legtöbb személy lép be az EU-ba, azokba a tagállamokba, amelyek kevésbé vannak kitéve migránsok érkezésének. Ez a szám 30 000 fő, a pénzügyi hozzájárulás éves minimális összege pedig áthelyezésenként 20 000 EUR. Ezek a számértékek szükség esetén növelhetők, ..... Ez most sem változott. https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/10/milliok-indulhatnak-utnak-brusszel-uj-migracios-paktuma-miatt Menni fog? : + keress rá: New Pact on Migration and Asylum; 2024 ápr. adoption!
B_kanya
2023. október 10. 17:03
"reciproki 2023. október 10. 13:23 Megfélemlíti az emberek lelkét, amit hallanak, amikor egy skizofrén paranoiás beszél. " Nem, viszont azt és annyit szedj a bogyókból, amit a doktor bácsi felírt.
Akitlosz
2023. október 10. 15:16
"Csak" végre kellene hajtatni a Schengeni Egyezményt, a külső határok védelmét, amelyet Spanyolország, Olaszország, Görögország nem hajlandóak betartani. Ezeket az országokat kellene szankcionálni és védeni a közös határokat velük.
Roadkill
2023. október 10. 15:12
Fantasztukus, hogy ezek a patkány csehek és szlovákok mindig lapítanak, mint szar a fűben, és a mi farvizünkön próbálnak elevickélni, tetű egy banda....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!