Putyin: Az ukránok 71 ezer embert veszítettek az ellentámadás kezdete óta

2023. szeptember 13. 06:46

Először semmisítettek meg török sorozatvetőt az oroszok.

2023. szeptember 13. 06:46

Először számolt be T-122-es Sakarya típusú török sorozatvető megsemmisítéséről kedden Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium napi hadijelentését ismertetve. Azt mondta, hogy a sorozatvetőt a Kupjanszk környékén vívott harcok során lőtték ki. A tábornok szerint 

az orosz erők a nap folyamán különböző frontszakaszokon kilenc ukrán támadást vertek vissza, 

és az ukrán fél mintegy 580 katonát veszített. A letöbben, több mint 255-en a Donyeck környékén vívott harcokban estek el.

Konasenkov szerint Zaporizzsja megyében légicsapásokkal, tüzérségi tűzzel és nehézlángszóró rendszerekkel az ukrán fegyveres erők 47. gépesített és 71. hegyivadász dandárjának három támadását hiúsították meg Rabotine és Verbove térségében, 35 ellenséges katonát megölve, és 

megsemmisítve egyebek között egy harckocsit és hat gyalogsági harcjárművet is, köztük három amerikai gyártmányú Bradley-t. 

A frontvonal egészén felszámolt ukrán katonai célpontok között említett meg egyebek között egy vezetési- és megfigyelőpontot, négy lőszerraktárt és egy harckocsit.

Ezt is ajánljuk a témában

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén azt mondta, hogy 

Ukrajna az ellentámadás kezdete, vagyis a nyár eleje óta 71,5 ezer embert, 543 harckocsit és 18 ezer páncélozott járművet veszített. 

Az állította, hogy az ellenoffenzíva ennek ellenére nem tud eredményt felmutatni.

A nap folyamán az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos oroszországi régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

(MTI)

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 13. 17:36
Gávárít Mászkvá by mandiner.ru
Marco Polo
2023. szeptember 13. 12:36
A sok szerencsétlen árvát és özvegyet sajnálom....
B_kanya
2023. szeptember 13. 10:40
"counter-revolution 2023. szeptember 13. 06:50 Ez reális lehet, összesen meg jóval 300 ezer fölött van a szám." Sebesültnek lesz annyi, de 100e halott ukrán és kb. 70e amputált (meg valszeg még pár tízezer egyéb módon végleg megnyomorodott) az pont elég lenne egy Ukrajnát szerető vezetésnek a béketárgyalásokhoz. Ja, a 20 millió menekült is.
B_kanya
2023. szeptember 13. 10:38
"files32B_kanya 2023. szeptember 13. 08:04 Úgy hogy nap alatt elfoglalják ukrajnát a ruszkik." Ja, azt is a CNN találta ki. Putyin csak az ukrán delegáció által is aláírt tűzszüneti szerződést mutogatta nemrég, tavaly áprilisból... Ó, akkor 1 hónap után fuckrajna megadta magát? És a kócos borisz odaszólt, hogy nem zselé, te az utolsó fuckránig fogsz harcolni, küldjük a pénzt meg a kokszot....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!