„Jók a NATO által biztosított harcjárművek, de semmit nem érnek az orosz aknák ellen” – ukrán katonák tálaltak ki a Timesnak

2023. szeptember 06. 07:57

Kiderült: 75 százalékban meghalnak Robotine térségében harcoló ukrán katonák, és ráta csak emelkedik.

2023. szeptember 06. 07:57
null

A Timesnak vérfagyasztó veszteségekről és valószínűleg még súlyosabb, leendő veszteségekről beszéltek a front legintenzívebb, déli szakaszán harcoló ukrán katonák, a Szkala zászlóalj tagjai – az alakulat Robotine visszafoglalásában játszott fontos szerepet.

„Aha, áttörtük az oroszok első védvonalát, de milyen áron!” – mondta egy Bajec hívójelű ukrán katona a brit lapnak. Csúnya káromkodások kíséretében hozzátette, hogy egységének 75 százaléka elesett a harcokban.  „Az itteni srácok 90 százaléka hamarosan meg fog halni” – idézi az ukrán rohamosztagost a brit lap. Az ukrán katona hangsúlyozta: 

jók a NATO által biztosított harcjárművek, de semmit nem érnek az orosz aknák ellen, 

ezért éjjel, gyalogosan támadnak, mert ez a legjobban kifizetődő műveleti módszer. A Timesnak nyilatkozó ukrán katonák súlyos veszteségekről, szörnyű fáradtságról és brutális intenzitású harcokról beszéltek, de készek folytatni a küzdelmet.

Nyitókép illusztráció. Fotó: FADEL SENNA / AFP
 

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsiga
2023. szeptember 07. 04:35
Tehát a nagy és beharangozott ellenofenziva során, annyi területett sem sikerült visszafoglalni mint Kijev, de legalább párszázezer uki meghalt. Nagyon jól szolgálja Zselé az urait
Király Kávéház
2023. szeptember 06. 13:19
Orbán Viktornak ebben is igaza volt / van. A Libernyákok már a hajukat tépik...de akkor sem akarják elismerni...
Zolotarjov
2023. szeptember 06. 12:50
Na ugye..
survivor
2023. szeptember 06. 12:41
Az oroszok Moszkváig hátráltak Hitler elől. Most szépen megvárják a( pár százezres) beérkező észak-koreai, iráni, szír erőket... Minden visszaszerzett faluért meghal pár ezer ukrán....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!