Eljárás indult a Wizz Air ellen az Egyesült Királyságban

2023. július 28. 09:33

Sokan panaszkodtak amiatt, hogy a társaság nem térítette vissza a késett vagy törölt járatokra szóló jegyek árát.

2023. július 28. 09:33

Az Egyesült Királyság Polgári Légiközlekedési Hatósága (CAA) eljárást indított a Wizz Air Holdings Plc-vel szemben, miután sok utas panaszkodott amiatt, hogy a társaság nem térítette vissza a késett vagy törölt járatokra szóló jegyek árát – írta meg a Bloomberg

A magyar székhelyű légitársaság kötelezettséget vállalt arra, hogy üzletpolitikájában változtatásokat hajt végre annak érdekében, hogy megfeleljen az utasjogi kötelezettségeknek – áll a CAA közleményében. 

Azok az ügyfelek, akiknek követeléseit a Wizz Air tévesen utasította el, visszakapják a pénzüket – tették hozzá.

A szabályozó a következő néhány hónapban figyelemmel kíséri a Wizz Air gyakorlatát, és felülvizsgálhatja előírásait az utasok kárpótlása érdekében. A légitársaság több mint 90 millió fontot (117 millió dollárt) fektetett be működésének fejlesztésébe, hogy csökkentse a törölt járatok számát. Emellett bővítették a kiszolgáló személyzetet, a repülőgép flotta kapacitását, valamint négy új ügyfélszolgálati központot is létrehoztak.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. július 28. 14:32
Az már csak az ő problémájuk...
Selamat
2023. július 28. 12:15
O'leary nem szereti a versenytársat. Az angolok meg ebben segítik. Ennyi.
Zsolakomarom
2023. július 28. 10:00
Az okos csuti megbuntette a Ryanairt, amit az nem fizetett ki, viszont a pert az allam elvesztette. Erre most sokkal nagyobb buntit kap a magyar ceg toluk Szokasos remek huzas a pancsertu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!