Bajor miniszterelnök: Sokkal szigorúbban kell ellenőrizni Németország határait!

2023. július 09. 15:45

Szerinte elkerülhetetlen a határellenőrzés szigorítása a szabályozatlan migráció elleni harcban.

2023. július 09. 15:45

Markus Söder bajor miniszterelnök szerint szigorúbb határellenőrzésre van szükség Németországban a szabályozatlan migráció elleni harcban, írta meg a német Bild.

A CSU vezető politikusa kijelentette, „minden országnak, amelynek külső (uniós) határai vannak, követnie kellene a mi határrendészeti példánkat, továbbá a szövetségi kormánynak is fokoznia kellene a határellenőrzést”.

A belső határellenőrzést feleslegessé tevő Schengen-övezetben az elmúlt években több tagállamis ideiglenes határellenőrzést vezetett be, de jelenleg nincs állandó személyellenőrzés a határokon.

 

Németország 2015 ősze óta végez ellenőrzést az Ausztriával közös bajor határon, azt követően, hogy a balkáni útvonalon menekültek és más migránsok tízezrei jutottak el Görögországból Nyugat-Európába.

 

De az ilyen ellenőrzést csak a szövetségi belügyminiszter rendelheti el és terjesztheti ki, az egyes tartományok nem.

A tartományi belügyminiszterek legutóbbi ülésén heves vitát okozott, hogy egyes miniszterek a német-lengyel és a német-svájci határon is követelték az ideiglenes ellenőrzés bevezetését. Armin Schuster szászországi belügyminiszter például azt követelte, hogy a belső határellenőrzést igazítsák a mostanra kialakult helyzethez, tehát a bajor gyakorlatot alkalmazzák más tartományokban is.

Schuster rámutatott, hogy mintegy három hónapja majdnem kétszer annyi illegális bevándorlót észleltek a Szászországgal közös lengyel határon, mint a Bajorországnál lévő osztrákon.

(MTI)

Nyitókép: Sven Hoppe / DPA / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. július 10. 09:11
Valamiért most fogalmazódott meg bennem, hogy nem volt jó ötlet a németekkel való közös piac...A FED-tulajok a németek lent, az oroszok kint, valamint a jenkik bent tartását rohamüzemmódba kapcsolták és számunkra ez nagyon sötét jövőt sejtet...
pipa89
2023. július 10. 09:08
Hát, fiam neked még nem jött le az, hogy kivel egyeztetned. Soros és a FED-tulajok éppen felvásárolják az európai piacot, plusz bedöntik az európai kultúrát a migrációval. Súgok öregem, nagyon különböznek a céljaid a világ-tulajoktól... Mondhatnánk homlokegyenes más.
rizsa66
2023. július 09. 18:42
Rohadnátok meg ! Merkel főasszon tárt karokkal várta őket. Most meg lepasszolnátok őket . Szóljanak velük a Magyarok .
Abafy Alfréd
2023. július 09. 18:09
nem mondod, Markus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!