Eltávolították a betonkereszteket az úzvölgyi katonatemetőből

2023. június 29. 14:58

A Hargita megyei község elöljárója csütörtökön személyesen szállt ki a helyszínre, hogy megbizonyosodjon a változásról.

2023. június 29. 14:58
null

Eltávolították a törvénytelenül felállított betonkereszteket az úzvölgyi katonatemetőből – erősítette meg az MTI-nek Birtalan Sándor, Csíkszentmárton polgármestere.

A Hargita megyei község elöljárója csütörtökön személyesen szállt ki a helyszínre,

hogy megbizonyosodjon a változásról, utána erősítette meg a hírt. A törvénytelenül felállított keresztek eltávolításáról Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök is beszámolt közösségi oldalán. Azt mondta, őt a kászoni tűzoltóparancsnok értesítette a fejleményről.

A Maszol.ro hírportál egy helyszínen készült fotót is közzétett, amelyen a keresztek hűlt helye és egy Bákó megyei rendszámú kisteherautó látható.

(MTI)

***

Nyitókép: MTI/Kátai Edit

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2023. július 01. 16:32
Tessenek olvasni: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek# https://szekelyhon.ro/# https://www.karpatinfo.net/regio/romania https://www.erdon.ro/
Domokos
2023. június 30. 06:47
Főcimen hozták a román médiában hogy a magyarok meggyalázták az elesett román katonák sirjait .. Megint elindul egy gyülöletkampány az Erdélyben élő magyarság ellen .. Én éveken keresztül azt mondtam hogy vannak rendes románok is , de sajnos mára már azt mondom nagyon kevesen maradtak . A legtöbbje sunyi haszonleső akiktől az Isten óvjon meg . Legfőképpen a barátoktól , ők bármikor hátba szurhatnak .
salamonhihii
2023. június 30. 05:47
Helyes,a magyarságot már úgyis leamortizálta Orbűn "sikeres"nacionalista,soviniszta kútmérgező beleuszítása a román-de bármely más -ja Russia a gazdaállatja kivétel -belügyeibe höhöö..
brekker
2023. június 29. 22:11
Románok mondják? Nem hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!