A migránskvóták után újabb brüsszeli döntésbe állnak bele a lengyelek

2023. június 12. 17:55

A lengyel klímaügyi miniszter szerint a 2035-re megszavazott törvénycsomag az összes uniós ország gazdaságára nézve ártalmas.

2023. június 12. 17:55
null

A lengyel klímaügyi miniszter, Anna Moskwa kijelentette, hogy Varsó nem fogadja el az unió klímavédelmi törvényét, miszerint 2035-re fokozatosan le akarják állítani a belsőégésű motorok forgalmazását – írja a Politico.

Lengyelország a legfelsőbb bíróság előtt fellebbezéssel próbálja majd elérni, hogy vonják vissza ezt, és más éghajlatvédelmi törvényeket, mondta Anna Moskwa, hétfőn a lengyel Radio Zet rádiónak. 

„Az a javaslat, hogy 2035-től betiltják a belső égésű motoros autók használatát, káros az összes európai ország gazdaságra nézve. Úgy vélem, hogy ha hozunk egy döntést 2035-re, akkor annak most kell megvizsgálni a lehetséges következményeit” – nyilatkozta.

Tavasszal az unió Lengyelország elutasítása ellenére elfogadta azt a törvényt, amely 2035-től gyakorlatilag betiltja a fosszilis üzemanyaggal működő új autók értékesítését. A törvény része egy nagyobb csomagnak, amelynek célja az EU szén-dioxid kibocsátásának 55 százalékos csökkentése. A lengyel miniszter elmondta, nemcsak a belsőégésű motorok ügyét, de több másik, a csomagban foglalt döntést is a bíróság elé visznek. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. június 13. 16:11
Mondom fogadjunk! De a wikin is megtalálsz (KJA), vagy az MTA köztestületi tagjai közt. Csak azért adom meg ezeket, hogyha véletlenül rám találsz, akkor elszégyellhesd magad.
szodabár
2023. június 12. 21:28
https://figyelo.hu/hirek/kitalalt-a-volt-greenpeace-vezer-a-klimavaltozas-egy-nagy-atveres-24928/ KITÁLALT A VOLT GREENPEACE-VEZÉR: A KLÍMAVÁLTOZÁS EGY NAGY ÁTVERÉS Hírek 2019. március 22. 13:55:34 Hazugságokra és félelemre építi anyagi bázisát a Greenpeace, és emberellenes ideológiába csapott át a legnagyobb környezetvédelmi szervezet működése, ám ez nem napjainkban kezdődött. A Greenpeace látványos balrahúzásáról és manipulációjáról Patrick Moore, a kanadai alszervezet alapítója és egykori elnöke beszélt a Breitbartnak.
szodabár
2023. június 12. 21:16
2035-ben a jewnió sóhivatala nem létezik. Ámen.
Megtalálta
2023. június 12. 21:05
" Úgy vélem, hogy ha hozunk egy döntést 2035-re, akkor annak most kell megvizsgálni a lehetséges következményeit " Nekem van egy jobb ötletem. Mi lenne, ha nem a brüsszeli pártbizottság döntené el, hogy mikor lesznek elég jól használható közlekedési alternatívák, és addig ezek a geciláda, korrupt mocsadék EU döntéshozók nem hoznának semmiféle törvényt, főleg nem 2035-re előredátumozva? A tervgazdaság is csak addig működött, amíg a valóság közbe nem szólt. Nem kéne megismételni ugyanazt, csak kékcsillagos zászló alatt, Zöldgréta istennő nevében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!