Luxemburgban vádat emeltek három személy ellen terrorizmus finanszírozása miatt

2023. április 04. 18:05

A vádlottak nemes egyszerűséggel pénzt küldtek az Iszlám Államnak.

2023. április 04. 18:05
null

A luxemburgi ügyészség bejelentette, hogy vádat emelt három személy ellen iszlamista terrorizmus finanszírozásának gyanújával. A luxemburgi rendőrség terrorelhárítási részlegének házkutatási műveletét követően két gyanúsítottat őrizetbe vettek, a harmadikat pedig bírósági felügyelet alá helyezték. Az akcióra az ügyészség szerint az ország déli részében került sor. Az érintetteket azzal vádolják, „hogy pénzeszközöket küldtek egy magát terrorista szervezet tagjának valló személy számára”.    

A L'essentiel című napilap megkeresésére az ügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy radikális iszlamista szervezetről van szó. Jean Asselborn külügyminiszter 2014-ben nyilvánosságra hozta, hogy hat luxemburgi állampolgár csatlakozott az iraki-szíriai övezetben az Iszlám Állam terrorszervezethez. Egyikük a jelenleg fogságban lévő Steve Duarte volt, rajta kívül ketten meghaltak, ketten visszatértek Luxemburgba, egyet pedig a luxemburgi hatóságok kiadtak Spanyolországnak.

A luxemburgi születésű Steve Duarte a hatóságok gyanúja szerint részt vett a szervezet által végrehajtott kivégzésekben is.

Több forrás szerint őt jelenleg szíriai területen, egy kurd börtönben tartják fogva. Tavaly év elején egy házaspárt börtönbüntetésre ítéltek Luxemburgban, mivel online dzsihadista vitafórumot működtettek – emlékeztetett a napilap.

(MTI)

Fotó: BILAL BAHADUR / THE TIMES OF INDIA / THE TIMES OF INDIA VIA AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakirok
2023. április 05. 10:31
Ki gondolta volna? A demokrácia példaképe és netovábbja terroristákat melengetett keblén? Igaz, nálunk Carlos pihente ki gyilkosságai fáradalmait, de akkor más volt a világ polarizációja....
FredShine
2023. április 04. 19:45
Izalomóbia!!!!
világbéka
2023. április 04. 19:27
Megirigyelték a hatvannyócasok pályafutását. Kón Benditnek is felvitte az isten a dolgát, mert istápolta a raf-tenoristákat.
u.cserkész
2023. április 04. 18:20
Már a luxemburgiak hivatalosságok is rasszisták-ok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!