Bloomberg: Orbán kleptokráciává változtatta Magyarországot

2023. április 28. 15:02

Az amerikai lap portrét közölt Roger Scrutonról, amelyben nem kímélte a magyar kormányfőt.

2023. április 28. 15:02
null

A Bloomberg oldalán portré jelent meg a három évvel ezelőtt elhunyt filozófusról, Roger Scrutonról. A cikk szerint az angol gondolkodónak ma nagyobb a hatása van Anglián kívül, mint azon belül.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök rendszeresen hivatkozik rá beszédeiben, Svédországban pedig kutatóintézet jött létre „Oikosz” névvel, mely fogalmat Scruton használta írásaiban. Orbán Viktor magyar miniszterelnök szintén gyakran idézi Scrutont, akinek temetésén is részt vett.

A szerző hozzáteszi: élete során Scruton nem mindig volt megfontolt megszólalásaiban és barátai kiválasztásában.

Üdvözölte a Brexitet, és Orbán Viktor barátja lett, annak ellenére, hogy a politikus Magyarországot kleptokráciává változtatta

– olvasható a Bloombergen. Ez utóbbi azonban nem írhatja át teljesen megítélését, hiszen nem csak Orbán, de Václav Havel is rajongott érte, sőt, az egyik legmagasabb cseh állami kitüntetésben részesítette.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nickrivers
2023. április 28. 23:10
Bloomberg! A országod kormánya egy ügyefogyott szenilis békétlen kommunista kezében van.
johannsebastian
2023. április 28. 21:40
Csaholnak a háború szólistái!
FreeEurope
2023. április 28. 20:59
A gyarmatosítók és rabszolgatartók ne papoljanak kleptokráciáról. Ja, az nem is az volt, hanem rablókrácia.
Igazszó
2023. április 28. 20:12
Az eu és a nato is sikertelen projekt., aki nem vak, láthatja jól. Csicskáknak és vazallusoknak találták ki a zsidók. De lesz valaki a nemzetinek hazudott oldalon, aki fel meri vállalni a lelépést ebből a halom zsidó kommunista szarból? Nekem nem úgy tűnik. A hazai gyáva vétótlan csicskáik behódolnak rendre a komisszároknak, ez pedig ugyan az az út, még ha hazugságokkal és mellébeszéléssel is van fedve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!