Szlovák államfő: Ukrajna támogatása kimerülőben van Szlovákiában

2023. március 28. 11:14

Zuzana Čaputová szerint országa lehetőségei nem kimeríthetetlenek.

2023. március 28. 11:14
null

Ukrajna támogatása Szlovákiában morális és anyagi szempontból is kimerülőben van – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő a külpolitikai konferencián. Kijelentette, hogy

Szlovákia lehetőségei nem kimeríthetetlenek,

és a védelmi kiadások növelése mellett érvelt  – írta meg a Körkép.sk.

A lap tájékoztatott róla, hogy Čaputová szerint az ország lakossága továbbra is hajlandó ukrán menekülteket befogadni, viszont emlékeztetett az Eurostat nemrég megjelent felmérésének eredményére, amely szerint a többség úgy véli, hogy a menekültek érkezésével saját életszínvonala is csökkent. Az államfő örömét fejezte, amiért Szlovákia a „jogállamiság elveinek védelme mellett áll, annak ellenére, hogy a régióban vannak országok, amelyek a jogállam gyengítésén dolgoznak”. Igaz, nem konkretizálta az országok neveit.

A lap hozzátette, hogy a szlovák lakosság jelentős része igen kritikusan szemléli a Heger-kabinet Nyugat iránt szervilis ténykedését.

Čaputová ennek ellenére továbbra is a Nyugat-barát politikát hangoztatta.

„A külügy nem lehet a politikai versengés része, de nem is hallgathat, amikor a politikusok hazudnak” – fejtette ki a véleményét a szlovák államfő.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thestatham20
2023. március 29. 12:03
Van IMF nem? Vegyél fel hitelt, told az ukránok alá... és adósítsd el szlovákiát :D
szürkeSzarvas
2023. március 29. 08:50
Ő is 1 trendi,libernyák nyuszómuszó.
luisbathhelena
2023. március 29. 07:01
Egy szervilis Soros csicska. Megválasztása után 1 évvel a pártja mát a bejutadi küszöb alatt. Választásra folpumpalt lobbistak-sose láttunk ilyet..
Dezsőke
2023. március 28. 16:21
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!