Teljes hadiállapotra készülhet Putyin, egy aláírt rendelete szerint még cégek vezetését is átveheti

2023. március 04. 11:13

Nem kizárt, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy még mindig Bahmut környékén tartózkodik az orosz hadsereg.

2023. március 04. 11:13
null

A Mandiner tegnap megírta, hogy az Állami Duma hadüzenetet követel Ukrajnának. Viktor Szobolev, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja szerint Oroszországnak „feltétlenül be kell fejeznie” „különleges műveletet”, és valódi háborút kell indítania.

Nem kizárt, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy még mindig Bahmut környékén tartózkodik az orosz hadsereg.

Szintén pénteken Svájc megtagadta a katonai segítséget Ukrajnától, valamint blokkolta a svájci gyártmányú fegyverek és lőszerek exportját Ukrajnának, arra hivatkozva, hogy a katonai segítséggel Svájc megszegné az állam semlegességét.

Vlagyimir Putyin pénteken aláírta azt a rendeletet, amely új szabályokat ír elő a védelmi szerződéseket nem teljesítő vállalatok ellenőrzésének szigorítására. Az intézkedés a Kreml legújabb lépése a gazdaság militarizálása felé – írta meg a Bloomberg.

A lap tájékoztatott róla, hogy a rendelet értelmében az állam felhatalmazást kapna arra, hogy

a hadiállapot idején a tulajdonosok és részvényesek jogainak felfüggesztésével átvegye azokat a cégeket,

amelyek nem teljesítik a katonai szerződésekből eredő kötelezettségeiket. A rendelet értelmében kormányzati munkacsoportot kell létrehozni a fegyvergyártó cégek hadiállapot alatti működésével kapcsolatban.

***

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. március 04. 16:47
Fura, a brit hírszerzés szerint 2 hónapja halottnak kellene lennie.
Gabriela
2023. március 04. 14:25
Mi van Elon Muskkal? Tartja még a szavat? Tud valaki valamit?
Akitlosz
2023. március 04. 14:15
Németország - egyéb okok mellett - azért is veszítette el a II. világháborút, mert csak 1943-ban rendelte el a totális háborút. Ezt már 1939. szeptemberében meg kellett volna tenni, ami után Anglia, Franciaország, Kanada, Ausztrália, Új Zéland, Dél Afrika hadat üzentek Németországnak. 1943-ban már késő volt. Oroszország, ha inkább felkészült volna és rendes háborút indított volna, akkor ennyi idő alatt már régen győzhetett volna. Mint látható így sem ússza meg a nagy háborút, csak jóval rosszabb eredményt ér el nagyobb veszteségek árán.
kunfia
2023. március 04. 13:33
Hajrá Putyin, győzd le Ukrajnát! Ez az egyetlen módunk, hogy határosak legyünk Oroszországgal, és végre csatlakozhassunk ! Éljen Orbán és Putyin gazdánk! Legyen béke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!