Biden után az IMF-vezért is fogadta Zelenszkij: célegyenesben a gigahitel

2023. február 20. 20:57

Zelenszkij szerint a Nemzetközi Valutaalap támogatása lehetőséget ad arra, hogy Ukrajna erős maradjon.

2023. február 20. 20:57
null

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon –  jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, miután megbeszélést folytatott a kijevi látogatáson tartózkodó Krisztalina Georgievával, az IMF vezetőjével. Az ukrán államfő szavai szerint az IMF támogatása

egyben gazdasági fegyver is, amely lehetőséget ad Ukrajnának, az ukrán társadalomnak és a vállalkozásoknak a fejlődésre.

Kifejtette, nagyon szeretnék, hogy fejlődjön az üzlet, jöjjenek beruházások, és tudják, hogy „az IMF mindig a megfelelő jelzéseket küldi tevékenységével”.

Denisz Smihal miniszterelnök Georgievával folytatott megbeszélését követően közölte a Telegramon, hogy Ukrajna egy új, többéves nagy program elindításával számol az IMF-fel, több mint 15 milliárd dollár értékben.

– írta Smihal a Telegramon.

***

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2023. február 21. 09:02
Váljon egészségükre
hátakkor
2023. február 21. 08:39
Apa, kezdődik..
bagira
2023. február 21. 07:18
Mi hazánk mozgalom ismét bizonyította a dkhoz való vonzalmát a hatalomért (akkumlátor ügy). Torockai számára kiugró csak gyurcsányista dk jelent . Most még magát építgeti az ország balra billenne rögtön hozzájuk csatlakozna . Torockai a nagy hangjával Gyurcsányt kibillentené helyére ülne. Megszólalásai nem az ország lendületét veszi fel hanem Gy klán fékrendszerének egyik fogaskereke.
bagira
2023. február 21. 07:08
Nyugatnak magyarokkal is ugyan az a szándéka dk-Gyurcsány klán segítségével mint Ukrajnával . Orbánt ezért szeretnék megbuktatni . GY.klánnak moslék koalíciónak nincs programja , mert gurulódollárokért csak kormányt buktatna , de az irányítást Brüsszelből-Ámerikából kapnák közben ismét szabadon zabrálhatnának. Magyarokat háborúba hajtsák . Gy klán nyugat számára végrehajtó eszköz soros felől is kap utasításokat pénzeket . Lefizetett hazaáruló terrorista csoport.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!