Homofóbia a Harvardon: bár egy fekete demokrata az elkövető, az LMBT-sek szerint persze az életvédők a hibásak

2023. február 11. 15:36

A Harvard Egyetem LMBT joghallgatói szerint végső soron az abortuszellenes érdekvédelmi csoport tehet arról, hogy egy fekete demokrata kortársuk melegellenes gyűlölet-bűncselekményt követett el – írja a The College Fix nevű lap.

2023. február 11. 15:36
null

„Naod N. Nega január 23-án délután a Langdell Hall előtt megközelített egy másik diákot, és többször megütötte, homofób jelzővel illetve őt”írta a The College Fix, hivatkozva a The Harvard Crimson című lapra és annak birtokába került rendőrségi jelentésekre. A cikk szerint Negát megfélemlítés céljából elkövetett támadással és testi sértéssel vádolták meg, ami Massachusetts állam törvényei szerint gyűlölet-bűncselekménynek minősül. A január 27-i vádemelésen Nega ártatlannak vallotta magát a vádban.

A The College Fix a rendőrségi szóvivő megerősítése alapján arról írt, hogy fekete az illető. Az újság arról is beszámolt, hogy Nega korábban Jon Tester mostani demokrata szenátor gyakornoka volt, és más demokrata szerveződéseknek is tagja volt.

A Harvard Egyetem rendőrségi jelentése szerint egy szemtanú úgy vélte, hogy Nega vagy kábítószer hatása alatt áll, vagy nem szed gyógyszert, egyúttal jelezte, hogy Nega egy baseballütőt tartott a kezében. A rendőrségi dokumentumban az is szerepel, hogy a támadó korábban „agresszív és erőszakos viselkedést tanúsított”.

A lap szerint

mindezek ellenére az egyetem két LMBT vezetője megpróbálta a támadást a Harvard Law Students for Life (Harvardi Joghallgatók az Életért) nevű szervezethez kapcsolni,

amely három nappal a támadás után a Notre Dame Egyetem professzorát, Sherif Girgist, az azonos neműek házasságának prominens ellenzőjét látta vendégül egy előadás keretében a Harvardon.

Gabrielle Crofford, a Lambda, az egyetemi LMBT joghallgatók csoportjának vezetője azt mondta a diákújságnak, ehhez vezet, ha „homofób gondolatokat terjesztenek az egyetemen”. Egy másik LMBT joghallgató egyetértett azzal az állítással, hogy az egyetem tétlensége a rendezvény megállítása érdekében valószínűleg hozzájárult a támadáshoz.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. február 12. 13:07
a biztonság, mint olyan létezik még ?
Reszelő Aladár
2023. február 12. 08:56
Gondolom van erre is egy igeidő, amikor egymúltbeli cselekedet egy jövőbeli esemény vált ki. Amúgy amikor egy fekete magzatot abortálnak az is a bennelévő parazita kiiktatása, vagy akkor a fekete életek nme számítanak?
fatman
2023. február 12. 00:49
sztem egyértelmű, hogy a hibás: Orbán Viktor... :)))
zordmorgo
2023. február 12. 00:18
Tehát a feka lebuzizott valakit és megverte, majd gyűlöletbűncselekményért ítélik el. Jó látni, amikor a szél visszafújja rájuk a saját szemetüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!