Business Insider: A békekötéstől az atomháborúig bármi következhet Ukrajnában

2022. november 07. 07:08

A lap hat forgatókönyvet valószínűsít.

2022. november 07. 07:08
null

A Business Insider azt latolgatja, hogy milyen lehetséges forgatókönyvek szerint érhet véget az ukrajnai háború – erről az Index tudósít. A lap szerint a mostani állást elnézve hat forgatókönyv valószínűsíthető:

1. A felek ideiglenes fegyverszünetet kötnek, befagyott konfliktus lesz a háborúból (amelyből aztán idővel vagy béke lesz, vagy újból eszkalálódik).

2. A felek egy békeszerződéssel végleg lezárják a konfliktust. Elemző úgy vélekedett, hogy Vlagyimir Putyin addig biztos nem állna kötélnek, ameddig a négy, Oroszország részévé nyilvánított ukrajnai területet (Donyeck, Luhanszk, Herszon, Zaporizzsja) meg nem szerzik.

3. Az oroszok belátható időn belül megnyerik a háborút. Egy kedvező békét már győzelemként tudna eladni odahaza a Kreml vezetése.

4. Ukrán győzelem. Az ukránoknak a lap szerint segíthetne az, ha Vlagyimir Putyin rezsimjét belpolitikailag megdöntenék, de ennek most még nem sok jele mutatkozik.

5. A háború éveken át elhúzódik, a harcot végül az nyerheti meg, aki tovább bírja erőforrásokkal.

6. Kitör a nukleáris világháború és/vagy a NATO beavatkozik.

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. november 07. 10:05
A világvégét kihagyatták velük a cenzorok .
Paplacs
2022. november 07. 09:46
Nem drukkolok senkinek, de gondoljatok bele, hogy a 2. VH-ban hányan fogadtak volna az oroszokra, mikor a három legnagyobb európai városuk ostrom alatt volt, illetve elképesztő méretű terület vesztettek. Csak azt akarom mondani, hogy a bármikor, bármelyik oldalon, bárhogy fordulat a hadiszerencse, új tényezők jelennek meg, régiek átértékelődnek... Stb. Messze nincs meg lejátszva ezt a történet.
Rugo
2022. november 07. 09:18
Az tomháborúnak egyre nagyobb az esélye sajnos. Amerika, és különösen az ukrán vezetés ezt erőlteti. Putyin előtt pedig ott van, hogy az azóta is győztesnek tekintett amerikaiak azzal zárták a 2. vh.-t. Tragikus lenne egész Európára nézve.
Tikkadt Szöcske
2022. november 07. 09:15
"A békekötéstől az atomháborúig bármi bekövetkezhet Ukrajnában" Ezt a meglepő hírt tényleg nagyon nehéz lesz megcáfolnia a konkurrens sajtónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!