Hónapokra lebénult Ukrajna, kitálalt az állami energiacég

2022. november 23. 07:15

Gyakorlatilag egyetlen hő- vagy vízerőmű sem maradt ép az országban, az összeomlás küszöbén állnak.

2022. november 23. 07:15
null

Az Index az Independentre hivatkozva arról számol be, hogy az ukrán hatóságok jelentése szerint legalább március végéig lakosok milliói maradhatnak áram nélkül, olyan károkat szenvedett az energetikai infrastruktúra.

Az Ukrenergo állami energiacég vezetője, Volodimir Kudrickij elmondta: gyakorlatilag egyetlen hő- vagy vízerőmű sem maradt ép. 

„Nem tudunk annyi energiát termelni, amennyit a fogyasztók felhasználhatnak”

– közölte. Hozzátette: a tervezett leállásokat azért hajtják végre, hogy a teljes összeomlást, az ellátás megszűnését megakadályozzák.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában.

Nyitókép: AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abbababa
2022. november 23. 22:41
Mult het ota Karpataljan tervezett es veszhelyzeti forgatokonyvek vannak ervenyben aramellatast illetoen. Magyaran, sosem lehet tudni, h ma epp po grafiku nincs aram, v.csak mert lonek - van, ahol naponta tobb (4-16) orara lekapcsoljak, van, ahol meg egyszer sem volt aramszunet - es Munkacs utcairol beszelek..!. Ma epp a szomszed megye raketatamadasai miatt votl kimararadt 2-tol 7-ig (friss csaladi hiradas). A helyi ukran hirek szerint a lengyel es roman eromuvek (meg persze arrafele nem illik leirni, de a magyarok is) kisegitik a nyugati megyeket, igy legalabb vilagitani meg telefont tolteni lehet. Fura mod, gaz az van.. csak nincs aram a bojlerek/kazanok bekapcsolasahoz. Paff.
ebalint
2022. november 23. 20:55
Ezzel kellett volna kezdeni... Már rég vége lenne az egésznek.
Ödenburger
2022. november 23. 17:51
Ha ez igaz, akkor most már a tűzszünet sem segít a civil lakosság téli szenvedésén...
rendesember
2022. november 23. 16:02
Még áprilisban elfogyott a raketta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!