Német lap: Régen Mussolini volt a példakép – ma Orbán Viktor az

2022. szeptember 05. 08:45

„A Fratelli d'Italia célja a mai Magyarországhoz hasonló illiberális demokrácia kialakítása” – olvasható a Tages Anzeiger véleménycikkében.

2022. szeptember 05. 08:45
null

„Az Olasz Testvérek és jobboldali szövetségük nem fogja visszavezetni Olaszországot a fasiszta időkbe, ha megnyerik a választásokat: céljuk egy olyan illiberális demokrácia, mint Magyarországon” – olvasható a svájci lap véleménycikkében.

A Fratelli d'Italia, amelyet Giorgia Meloni tíz évvel ezelőtt alapított, egy posztfasiszta párt, az európai új jobboldalhoz tartozó konzervatív, nacionalista erő.

Meloni és társai „Olaszország valódi átalakítására” törekszenek. Az elképzelés az, hogy a franciaországihoz hasonló elnöki rendszert vezetnek be, népszavazással együtt. Akkor az elnök már nem csak az alkotmány garanciája, hanem az uralkodó lenne. Ez szakítást jelentene az olasz parlamentáris köztársasággal, amely a háború után jött létre.

– fűzte hozzá a szerző.

Nyitókép: Facebook

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. szeptember 06. 08:35
Németországban nem a németek,hanem az ottani illetőségű totális(!) zsidótulajdonú és vezérlésű "médiákok".
Sclerotic
2022. szeptember 05. 19:30
Már megint ez a slendriánság... A címben "német" lap szerepel. A normális olvasó németországi lapra asszociál, pedig valójában német nyelven megjelenő svájci lapról van szó!
Globalfake
2022. szeptember 05. 18:38
szép sorban jönnek a fényre a liberális csotányok érezve a vesztüket. Az ember nem is gondolta, hogy ennyi alja szemét veszik körül...
zakar zoltán béla
2022. szeptember 05. 17:40
Adolfkák
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!