Leállítják a német vállalatok a gyárakat az emelkedő energiaárak miatt

2022. szeptember 02. 09:51

A német kormány „aggasztónak” nevezte ezt az új tendenciát.

2022. szeptember 02. 09:51
null

A német vállalatok leállítják a termelést az orosz gázszállítások beszorítása miatt megugró energiaárak miatt, és ezt a tendenciát a kormány „aggasztónak” nevezte – írja a Financial Times. Robert Habeck gazdasági miniszter elmondta, hogy az ipar az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a gázfogyasztás csökkentésén, részben alternatív üzemanyagokra, például olajra való átállással, a folyamatok hatékonyabbá tételével és a termelés csökkentésével.

„Ez nem jó hír, mert ez azt jelentheti, hogy a szóban forgó iparágak nem egyszerűen átstrukturálódnak, hanem törésen mennek keresztül – strukturális törésen, amely óriási nyomás alatt történik” – mondta.

Azzal kapcsolatban beszélt, hogy Oroszország három napos tervezett karbantartási munkálatok miatt leállította a gáz áramlását az Északi Áramlat-1 gázvezetéken. Az üzemszünetre akkor kerül sor, amikor az európai országok már így is az orosz gázszállítások drasztikus csökkentése miatt küzdenek, ami rekordszintre emelte a gázárakat.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
piscsik
2022. szeptember 02. 23:26
Az az aggasztó hogy anyad ökröt szült
patópál
2022. szeptember 02. 20:51
Habeck, téged gazdasági miniszterként nem azért fizetnek, hogy aggódjál, hanem hogy csinálj valamit. Te szerencsétlen balfasz.
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 02. 17:29
Az iparágak törésen mennek keresztül. Így hívják Habeckül az elbocsátási hullám miatt rossz anyagi helyzetbe kerülő munkanélküli német családok kálváriáját. Wow! Viel Spass Europa! Gute rutsche!
korona.2.0
2022. szeptember 02. 17:01
A PÉNZ MOZGATJA A VILÁGOT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!