Putyin aláírt egy dokumentumot, mely szerint a NATO és az USA jelenti a legnagyobb veszélyt Oroszországra

2022. július 31. 14:00

Az 55 oldalas dokumentum összefoglalja Oroszország haditengerészetének átfogó stratégiai céljait, beleértve az egész világra kiterjedő „tengeri nagyhatalmi” ambíciókat.

2022. július 31. 14:00
null

Vlagyimir Putyin aláírt egy haditengerészeti dokumentumot, amelyben kimondja, hogy a NATO és az Egyesült Államok jelenti a legnagyobb veszélyt Oroszországra. Az 55 oldalas dokumentum – melyet a haditengerészet napján írtak alá – meghatározza Oroszország haditengerészetének átfogó stratégiai céljait, beleértve az egész világra kiterjedő „tengeri nagyhatalmi” ambíciókat.

A dokumentum szerint Oroszországot leginkább

az USA stratégiai politikája fenyegeti, amely a világ óceánjainak uralására irányul, valamint a NATO katonai szövetségének az orosz határok felé való közeledése.

„Oroszország a világ óceánjain kialakult helyzetnek megfelelően használhatja katonai erejét, amennyiben más természetű, például diplomáciai és gazdasági eszközei kimerülnek. A mai Oroszország nem létezhet erős flotta nélkül, ezért határozottan és elszántan fogja védeni érdekeit a világ óceánjain” – áll a doktrínában.

Nyitókép: MTI

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
M.Lajos
2022. augusztus 01. 13:28
Én meg csak arra kérem a Mandiner szerkesztőségét, hogy egy ilyen félkegyelmű USA miniszterelnököt és egy ilyen faszkalap ripacs színészt ne tegyenek egymás mellé Putyin elnökkel még fényképen sem!
Forestjo
2022. július 31. 20:34
Ennyi rövidlátó és szűklátókörű embert ritkán látni egy helyen! Megosztott és pártoskodó itt a többség. Azt se veszik észre sokan hogy Putyinnak, mint minden diktátornak -és valahol minden politikusnak az a célja, hogy megosszon benneteket a jó öreg "oszd meg és uralkodj" elv szerint. Azt amit Putyin elkezdett, azt már nem lehet befejezni, de hogy senki sem nyerhet ebben a mocskos háborúban világméretekben sem, az tuti! Ostoba emberek milliói osztják az észt, ami nincs nekik e téren, és pont úgy állnak hozzá ehhez a világválsághoz, mint 80 évvel ezelőtt vagy bármikor a múltban. Hogy "majd az erősebb győz" meg "majd szépen mi igazságot teszünk" és "majdb hozzuk az új világrendet" -meg az ilyen ostoba és demagóg marhaságot nyomták! A hiszékeny, vezethető, megtéveszthető és MEG IS TÉVESZTETT nép meg el is hitte. Ez eddig sem volt igaz, ma sem az! Ráadásul még ma már egy második vh-hoz hasonló koalíciós háborút senki sem nyerhet meg. Sem atomfegyverekkel, sem anélkül! A nyugat semmivel sem mocskosabb mint keleti diktatúrák, csak ott másképpen aljasak!
BlancoAgilon38
2022. július 31. 18:28
Plusz Európára.
deven
2022. július 31. 17:03
tőlem az óceánokon csatázhatnak csak a szomszédban hagyják abba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!