Putyin hivatalosan is hadat üzenhet Ukrajnának

2022. május 03. 12:28

A hadüzenet lehetővé tenné Putyin számára a tartalékos erők mozgósítását és a sorkötelesek behívását is.

2022. május 03. 12:28
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök május 9-én hivatalosan is hadat üzenhet Ukrajnának, ami lehetővé tenné számára az orosz tartalékos erők teljes mozgósítását, amikkel megkísérelheti meghódítani Kelet- és Dél-Ukrajnát – vélik a CNN szerint amerikai és nyugati tisztviselők.

Közben Ferenc pápa arról számolt be, hogy pesszimista annak kapcsán, hogy május 9-én az orosz tervek szerint véget érhet a háború. „Pesszimista vagyok, de minden lehetséges gesztust meg kell tennünk a háború megállítása érdekében” – fogalmazott az egyházi vezető.

Nyitókép: MTI/AP/Kreml/Pool/Alekszandr Demjancsuk

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. május 03. 16:41
Azért halad lassan a második fázis, mert az oroszok drasztikus taktikai változtatásokat eszközöltek a személyi veszteségek csökkentése érdekében. Addig lövik tüzérséggel az ukrán állásokat, míg az ukránok maradéka magától vissza nem vonul és csak utána foglalják el az oroszok a volt ukrán állásokat. Fizetett szerződéses orosz katona nincsen annyi, hogy az oroszok kellő fölényt tudjanak kialakítani.
Sting61
2022. május 03. 16:33
Már megint a "hat, het,"! Esetleg a tényeket? De Amerikában már az okosok, erőltetik, hogy az újságírás tudomány legyen!
foldizs
2022. május 03. 14:38
Ezekszerint a különleges katonai művelet megbukott...
ersa57
2022. május 03. 14:29
A "különleges hadművelet" háborúvá változott, azzá ami kezdettől fogva is volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!