A Kreml badarságnak tartja a hivatalos hadüzenetről szóló elméleteket

2022. május 04. 14:39

Szerda délután elutasítottak valamennyi találgatást a május 9-i ünnepséggel kapcsolatban.

2022. május 04. 14:39
null

A Kreml szerda délután elutasította azokat a találgatásokat, amelyek szerint Vlagyimir Putyin május 9-én, a győzelem napján hivatalosan is „hadat üzenhet” Ukrajnának, miután ez idáig csak „különleges katonai hadműveletnek” nevezte az ukrán inváziót – számolt be a Sky News.

Mind a háború, mind a győzelem bejelentése csak találgatás

Mint ismert, a május 9-i ünnep a Szovjetunió második világháborúban aratott győzelmét ünnepli. Sokan azt feltételezték, hogy hétfőn az orosz elnök „végre” kimondja a „háború” szót, de mások szerint Putyin akár a győzelmet is meghirdetheti. 

„Erre nincs esély. Ez badarság” – mondta a találgatásokról Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Nyitókép: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2022. május 04. 15:54
"Az orosz kormány agressziója és arra irányuló kísérletei, hogy újratárgyalja a múltat, komolyan aláássa Oroszország nemzetközi tekintélyét" – tette hozzá Truss. "Ezek a lépések valójában azt a hatást váltották ki, hogy megerősödött a NATO elszántsága, és az ukrán nép még inkább elfordult Oroszországtól”. Hangsúlyozta, hogy szerinte egy ukrajnai konfliktus elhúzódó háborúvá fajulna, amely súlyos károkat okozna mind az orosz, mind az ukrán népnek, ezt pedig "bármi áron" meg kell akadályozni.
RasPutin
2022. május 04. 15:52
Truss szerint valótlan az az állítás, amely szerint Oroszország biztonságát bárki is fenyegetné, és felszólította Moszkvát, hogy vonja vissza csapatait az ukrán határról. Lavrov Oroszország szuverén belügyének nevezte, hogy hol állomásoztat csapatokat a saját területén. Hozzátette, hogy a NATO-országok balti- és fekete-tengeri manővereivel ellentétben az orosz erők a saját országukban megtartott hadgyakorlatok után a felszerelésükkel együtt visszatérnek kaszárnyáikba.
RasPutin
2022. május 04. 15:51
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője "üres és alaptalan" feszültségkeltésnek minősítette a Moszkva állítólagos ukrajnai inváziójáról szóló híreket, hangsúlyozva, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést. A Kreml sajtófőnöke ugyanakkor nem zárta ki, hogy az ilyen állítások igazolása érdekében esetleges provokációk is történhetnek, és figyelmeztetett, hogy az ukrajnai konfliktus erőszakos megoldására tett kísérletek rendkívül súlyos következményekkel járnának.
Sulammit
2022. május 04. 15:42
Persze, hogy nem május 9-én jelenti be a győzelmet, hiszen nincs még mit bejelentenie Putyinnak. Nem állnak még nyerésre, csak részlegesre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!