Čaputová: Magyarország álláspontja csalódás számunkra

2022. május 12. 07:02

Közben a lengyel államfő arról beszélt, országa már idén függetlenedhet az orosz gáztól és kőolajtól.

2022. május 12. 07:02
null

Zuzana Čaputová szlovák államfő csalódását fejezte ki Magyarország olajembargóval kapcsolatos elutasító álláspontja miatt. Čaputová erről Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott találkozója után beszélt – írja a Napunk című független szlovákiai lap, amelynek tudósítása szerint a két elnök egyetértését fejezte ki, hogy továbbra is támogatni kell Ukrajnát, egyebek mellett az EU-tagság ügyében is.

„Szlovákia az EU egységes álláspontját képviseli, ami az olajembargóra is kiterjed. Fontos az EU-országok és az egész világ egysége a kérdésben. Magyarország álláspontja ettől eltér, ami csalódást jelent számunkra” – fogalmazott a szlovák államfő, aki hozzátette, Szlovákiának az orosz kőolaj behozatalának teljes leállításához átmeneti időszakra van szüksége, hogy a szükséges infrastruktúra kiépülhessen, illetve a technológiai átállás megtörténjen.

Orbán Viktor kormányának hozzáállása a ugyanakkor a szlovák köztársasági elnök szerint kétségessé teszi a Visegrádi Együttműködés alapelvének a működését, ami szerinte az egység.

„Oroszország fegyverként használja nyersanyagkészleteit” –  erről már Andrzej Duda beszélt, aki bejelentette: Lengyelország már idén függetlenedhet az orosz gáztól és kőolajtól.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mara57
2022. május 15. 16:38
Nagyon szuper a környező országokban minden tökéletes,a gazdaság szárnyal,az emberek rettenetes jól élnek.......tehát maradunk mi magyarok akikért aggódni kell!!!! Minek az embernek ellenség ha ilyen szuper barátai vannak???
Csallokoz
2022. május 13. 19:31
Pont ezt vártam ettől a nőtől, akinek a normális hozzáállás kvázi csalódás... Aki képtelen felfogni, hogy mit is jelentene az olajszállítás leállítása Szlovákiának. Ez nem érzelmi kategória. Azt sem látja, hogy épp a V4-ekre van az egész kifundálva és egyedül Lengyelország lenne képes tengeren is fogadni olajat. Minősíthetetlenül hülye hozzáállás.
Ullyses
2022. május 13. 14:19
Képmutató, farizeus ez a Zsuzsi! Ők - se szlovak, se lengyel - sem tudják megoldani, de a látszat kedviért úgy csinálnak. De ha majd nem lesz kőolaj, tele lesz a bugyi...
szürkeSzarvas
2022. május 13. 13:39
"amerikás nőci" (by: Fico) Találo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!