Folytatják az oroszok Mariupol ostromát, a védelem egyelőre kitart

2022. március 03. 08:45

A város elfoglalása esetén az oroszok biztosíthatnák a szárazföldi kapcsolatot a Krímmel.

2022. március 03. 08:45
null

Folytatódik a 400 ezer lakossal rendelkező Mariupol ostroma, a város polgármestere szerint a védők egyelőre kitartanak az orosz támadással szemben – írja az Index.

Az oroszok egyébként kedden korridort nyitottak annak érdekében, hogy mindenki elhagyhassa a várost, aki szeretné, mielőtt megkezdődnének a heves bombázások. 

Szerdán aztán meg is indult a város elleni támadás, amelyet tüzérségi támogatással kísértek. 

Az eddigi legnehezebb napjukon vannak túl, hozzátéve, hogy a védők egyelőre szívósan védekeznek és kitartanak az orosz támadással szemben – írta tegnap éjjel a polgármester, Vadim Bojcsenko.

Közlése szerint a várost érő tüzérségi bombázás miatt a civilek közül is többen meghaltak, 128 embert pedig a kórházakban ápolnak. Elmondta azt is, hogy sokan víz és áram nélkül maradtak Mariupolban, csütörtökön ezt a helyzetet az illetékes hatóságok megpróbálják orvosolni. A város elfoglalása esetén az oroszok biztosíthatnák a szárazföldi kapcsolatot a Krímmel, valamint nagyobb erővel indulhatnának meg Ukrajna belső területei felé. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2022. március 03. 10:05
Ez a térkép tegnapelőtti.
Gyzoltan
2022. március 03. 09:01
Minden óra, minden perc csak az áldozatok számát növeli, mindkét oldalon... Sajnálom, hogy az ukránok nem ismerik fel, hogy áldozatul dobták oda őket, csak azért, hogy az USA kedvező pozícióba kerülhessen Moszkvával szemben...
Trüpéma
2022. március 03. 09:00
Itt van az Azov, itt nem lesznek alulmotiváltak az oroszok. Ha itt nem lesznek súlyos háborús bűnök, akkor talán máshol sem szabadul el a pokol teljesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!