Boris Johnson: Oroszország 1945 óta nem látott méretű háborúra készül

2022. február 20. 10:15

Szerinte a hírszerzési adatok alapján még mindig veszély az invázió, „és ezen nincs mit szépíteni”.

2022. február 20. 10:15
null

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint Oroszország olyan méretű háborút tervezhet Ukrajnában, amilyenre Európában 1945 óta nem volt példa. Johnson a BBC brit közszolgálati televízió vasárnap délelőtti politikai magazinműsorának adott interjút, amelyből a BBC néhány részletet előzetesen közzétett.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is küszöbönálló veszélynek tekinthető-e az Ukrajna elleni orosz invázió, a brit kormányfő azt mondta, hogy a hírszerzési adatok erre vallanak, „és ezen nincs mit szépíteni”.

Hozzátette: ezeknek a terveknek a végrehajtása bizonyos értelemben már meg is kezdődött.

Johnson kijelentette: a nyugati szövetségesek olyan terveket látnak, amelyek alapján az ukrajnai orosz katonai beavatkozás – pusztán méreteit tekintve – az európai területen 1945 óta megvívott legnagyobb háborúnak is bizonyulhat.

A brit miniszterelnök szerint a hírszerzési adatokból olyan tervekre lehet következtetni, amelyek alapján az orosz invázió nemcsak keletről, hanem északról és Fehéroroszországból is megindulna,

és a hadműveletek részét képezné az ukrán főváros, Kijev bekerítése is.

Boris Johnson szerint ezekről a hírszerzési információkról Joe Biden amerikai elnök számolt be a többi nyugati vezetőnek. A brit miniszterelnök szerint tudatában kell lenni annak, hogy mindez mekkora veszteségeket okozhat emberéletekben, ukránok és orosz fiatalok körében egyaránt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remenyjo
2022. február 20. 18:23
gondolom ez az árra a maradásának egykövet fújni a amcsikkal!
sarzal
2022. február 20. 17:19
persze hogy támadnak, úgy karácsony óta minden szerdán....hírszerzési adatok szerint
amca
2022. február 20. 15:41
Buta Borisz? Mennyi whiskeyt ittál. Ha nem lesz háború tökön rúghatlak ?
Callamus Roland
2022. február 20. 15:24
A vén hogyos Bidé nem fér a bőrébe. Igaz, a fiának komoly érdekeltségei vannak Ukrajnában. Gondolom még néhány más ámerikainak is. A mindig komolyra vehető ámerikai hírszerzés szerint már négy napja dúl a háború. Boris nem tudod?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!