Duterte: Megölöm azokat, akik az országot pusztítják!

2021. július 26. 16:37

Rodrigo Duterte, hétfőn kijelentette, hogy „meg fog ölni mindenkit, aki az ország és a fiatalság elpusztítására tör”, s egyúttal hangsúlyozta, hogy a kábítószerek elleni küzdelem még nem ért véget.

2021. július 26. 16:37
null

Parlamenti beszédében Duterte közölte: amikor ígéretet tett arra, hogy 2016-os hivatalba lépését követően fél éven belül felszámolja a kábítószereket, még nem volt tisztában a probléma kiterjedtségével. „Nem tudtam, hogy a saját kormányom ellen is harcolok” – húzta alá az elnök csaknem háromórás beszédében, amelynek során megjegyezte, egyes esetekben rendőrök is érintettek voltak a kábítószer-kereskedelemben.

„Még hosszú út áll előttünk a drogterjesztéssel szembeni harcunk során” – mondta. „Ez a probléma évtizedek óta kísérti országunkat, s családokat tett tönkre, lezüllesztette társadalmunk erkölcsi tartását” – jelentette ki. „Őszinte leszek, sosem tagadom le, és ezt nyugodtan fel is jegyezhetik, meg fogom ölni azokat, akik az országomat pusztítják. És ti, akik az országom fiataljait pusztítjátok: titeket is meg foglak ölni” – fogalmazott a 76 éves elnök. „Megöllek titeket, mert szeretem a hazámat” – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Elnöki fotószolgálat/King Rodriguez

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. július 26. 18:15
Sok értelme nincsen a drogterjesztés ellen harcolni, ha a drogtermelés és a drogfogyasztás ellen nem harcolnak. Azért vannak kereskedők, mert a fogyasztóknak igényük van rájuk. A teljes folyamatot üldözni lenne célszerű, a fogyasztókat is büntetni, akkor lehetne eredmény. Nem lehet felszámolni a kábítószerkereskedelmet, ha a fogyasztást tűrik.
Kristály
2021. július 26. 17:33
Gyurcsány bagázsnak ajánlott Nem kevésbbé Sorosnak ó tudja.
Robur
2021. július 26. 17:28
Ez is egy degenerált.
MayorAnna
2021. július 26. 17:13
Duterte politikájának kézzel fogható gyümölcse: Megvan Fülöp-szigetek történetének első olimpiai aranya (a tokiói olimpián).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!