Az angol szurkolók rendbontásai miatt vizsgálódik az UEFA

2021. július 08. 13:40

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) több ok miatt vizsgálatot indított a szerdai Anglia-Dánia Európa-bajnoki elődöntővel kapcsolatban.

2021. július 08. 13:40
null

Az UEFA csütörtöki közleménye szerint az angol szurkolók lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt a hosszabbításban. A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1).

A hazai drukkerek pirotechnikai eszközöket is használtak a Wembley Stadion lelátóin, illetve bekiabálásokkal zavarták meg a dán himnuszt. 

Az esettel az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testülete (CEDB) foglalkozik majd. Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben.

(MTI)

Fotó: MTI/AP Pool/Carl Recine

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. július 09. 21:15
Angol homofób megnyilvánulások miatt a Wembley-ben a soron következő három angol válogatott meccsen a szurkolók egy sörrel kevesebbet ihatnak.
röviden
2021. július 09. 07:55
Érdekes módon itt föltűnt az ellenfél himnuszának megzavarása, Münchenben nem vették észre azt a jelentéktelen incidenst. :)
u.cserkész
2021. július 08. 21:18
Ok, nem volt számítógép, stb. Voltam 4 évig kollégista, 2 évig katona, és nagyon sok évig jártam (szakmám miatt) az országot, de ennyi buzival, meg más, az altestét legfőbb értéknek valló egyeddel nem találkoztam. Lassan kötelező lesz, ahogy Hofi mondta.:-)
u.cserkész
2021. július 08. 18:04
Megdöbbentem. Én mindig úgy tudtam, hogy csak a magyar szurkolók rasszisták, nacionalisták, tetováltak, hangoskodók, fekete trikósok, antiszemiták meg még masiniszták is. Biztosan kihagytam valamit.:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!