A szlovák elnök nem írná alá a magyar gyermekvédelmi törvényt

2021. július 10. 14:39

Zuzana Čaputová sajnálja, hogy Szlovákia nem csatlakozott a magyar pedofiltörvényt elítélő országokhoz.

2021. július 10. 14:39
null

Zuzana Čaputová csütörtök este LMBTQ-emberek szüleivel és családjaival találkozott, hogy arról beszélgessen velük, hogyan élnek Szlovákiában – írja az Azonnali a Denník N nyomán. A beszélgetésen előkerült a magyar gyermekvédelmi törvény is, amely kritikusai szerint diszkriminálja az LMBTQ-embereket. 

Ha ilyen törvény kerülne az asztalomra, biztosan nem írnám alá és megvétóznám. Ha megtörnék a vétómat, akkor a törvényt megtámadnám az alkotmánybíróságon”

– fogalmazott a törvénnyel kapcsolatban Čaputová.

Zuzana Čaputová sajnálja, hogy Szlovákia nem csatlakozott a magyar törvényt elítélő országokhoz. Mint mondta, ha a tiltakozás nem a kormányok szintjén, hanem az elnökök szintjén történt volna, ugyanaz lenne az álláspontja, mint a tiltakozó levelet aláíró 17 uniós tagország vezetőjének.

Nyitókép: Vladimir Simicek / AFP

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. július 15. 12:46
Nem is kell aláínia! Ismeri egyáltalán? A V4-ek megbontásának kisérlete...
rókabácsi
2021. július 11. 19:19
elbaszott lúvnya! de neki nem is kell!
baviki
2021. július 11. 16:29
Amúgy ez a buta liba Csapottagy tiltakozott a meggyilkolt szlovák állampolgár miatt? Akit a rendőrök fojtottak meg, akárcsak a blm-et beindított bűnöző drogos floydot! Ez még csak drogos, meg bűnöző sem volt... A CsapUtalatnak mit számít egy szlovák állampúolgár? Neki fontosabb a nyugattal nem ujjat húzni! Meg nyalni a v@lagukat!
Harangláb
2021. július 11. 13:33
Én meg nem szavaznék erre a Rezesovára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!