Duterte börtönnel fenyegeti azokat, akik nem oltatják be magukat

2021. június 22. 07:16

A Fülöp-szigetek elnöke a televízióban „csüggedésést” fejezte ki, hogy vannak polgárok, akik figyelmen kívül hagyták a kormányzat ajánlását.

2021. június 22. 07:16
null

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke televíziós adásban állította választás elé az ország polgárait: vagy beadatják a vakcinát, vagy mennek a börtönbe – írja az Index. Az államfő kijelentése ellentétes azzal, amit eddig képviseltek az egészségügyben, eddig ugyanis azt mondták, hogy a vakcina beadása ajánlott, de nem kötelező.

A 110 milliós Fülöp-szigeteken vasárnapig mindössze 2,1 millió embert oltottak be, holott a kormányzat célja, hogy év végére 70 millió fő kapja meg a vakcinát. Az országban egyébként a járvány kezdete óta 1,3 millió fertőzöttet regisztráltak, a hivatalos becslések szerint pedig körülbelül 23 ezren haltak bele a betegségbe.

A fenti adatokkal kapcsolatban Duterte elnök azt mondta az adásban, hogy „elcsüggesztette”, amiért a polgárok figyelmen kívül hagyták a kormányzat ajánlását. Emellett hangsúlyozta azt is, hogy a Fülöp-szigeteken továbbra is válság dúl.  

Kép forrása: Sergey Guneev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 22. 11:46
Érdekes lesz százmillió embert börtönbe zárni. A hatalom meg világszerte eldönthetné, hogy rábízza az emberekre, hogy beoltatják-e magukat vagy kötelezi rá őket. De ez így, hogy elvileg mindenki maga dönt, de az államhatalom folyamatosan cseszteti érte a népet elfogadhatatlan. Így lehet kampányolni, egy halom pénzt haveri zsebekbe juttatni. Oltassad be magadat! Nagy Feró is beoltatta magát, meg a többi is, akik pénzt kaptak érte! Más értelme ennek így nincsen.
Robur
2021. június 22. 11:33
Ez hülye.
briganti
2021. június 22. 10:06
ott próbálkozhat a tasz, a helsinki bizottság, meg minden ilyen fingfűrészelő hazátlan mosladék. esélyók sem lenne. de itt nincs demokrácia, mi?
Belakiss
2021. június 22. 10:00
Duterte, Lukasenka, Orbán, Putyin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!