Azzal vádolnak egy jeruzsálemi rabbit, hogy titokban keresztény hittérítő

2021. április 27. 15:21

A férfi tagadja a vádakat, azt állítja, zsidóként született.

2021. április 27. 15:21
null

Egy jeruzsálemi férfit, aki évek óta rabbiként élt egy ultraortodox közösségben családjával, azzal gyanúsítanak, hogy csak megjátszotta vallását, és valójában egy New Jersey-ből származó keresztény hittérítő – írja a Guardian.

Az izraeli missziós tevékenységet figyelő Beyneynu szerint a férfi hagyományos ultraortodox ruhákat viselt, és zsidó párokat is összeesketett, mindezt annak érdekében, hogy ne derüljön ki: valójában zsidókat akart áttéríteni a keresztény hitre. A Beyneynu szerint a férfi családját évek óta megfigyelték, egyszer már szembesítették is a rabbit, de akkor felszívódott, majd pár év elteltével újra felbukkant egy másik kerületben.

Bár az ország törvényei nem tiltják a hittérítést, tilos a 18 év alatti személyeknek szülői beleegyezés nélkül prédikálni, vagy a megtérésért anyagi ajándékokat felajánlani.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Emmanuel Dunand / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2021. április 28. 09:59
Tessek mondani, LMBTQ-propagandat szabad-e nyomni 18 ev alattiaknak Izraelben?
szeekely
2021. április 27. 20:55
"Israel's government has been criticised domestically for its close relationship with evangelical organisations in the US. Some of those groups support the country both politically and with funds due to a belief that a Jewish presence across the holy land will help fulfil an apocalyptic biblical prophecy." Hehe! Amikor a kigyo a sajat farkaba harap. Az amerikai szektak izraeli penzen judaizalnak Amerika-szerte. De van koztuk, aki elmegy Jeruzsalemba fagyinak. Ez fagyi kerdes, kerem szepen, amikor a fagyi visszanyal! Lol
mokány
2021. április 27. 19:06
Jézus Krisztus is egy rabbi volt, aki érdekes dolgokat hirdetett a feltámadásról. A ma i keresztények már nem az eredeti jézusi tanítást hirdetik. Itt az ideje, hogy egy rabbi újra feltalálja az eredetit. Ugyanúgy üldözni fogják. És még a keresztények is segíteni fognak nekik.
afterall33
2021. április 27. 18:03
Igen sokféle keresztény van, a róm.katolikustól,a mormonig. Vagy az mindegy, hogy melyiknek térített?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!