Az észteknél népszavazásra bocsátanák, hogy a férj férfi, a feleség nő

2020. december 15. 11:46

Slágertéma az identitáspolitika.

2020. december 15. 11:46
null

Az észt liberálisokkal közösen kormányzó jobboldal arról szavaztatná a lakosságot, hogy a házasság férfi és nő közötti szövetség-e – írta meg az Azonnali. Hozzátették: a balti állam parlamentje, a Riigikogu hétfőn első olvasatban elfogadta annak a népszavazásnak a tervezetét, ami a házasság férfi és nő közötti szövetségként való meghatározásáról szólna. Észtország 2014-ben elfogadta az azonos neműek együttélésének jogi keretet biztosító szabályozást a regisztrált partnerkapcsolatról.

A portál megírta, hogy a törvény lehetővé tette, hogy az azonos nemű párok nyilvántartásba vetessék a kapcsolatukat, aminek köszönhetően gyereket is fogadhatnak örökbe. A regisztrált partnerkapcsolat azonban nem egyenlő a házassággal, azt egy másik, a családokról szóló törvény  férfi és nő közötti szövetségként határozza meg. A kormány által kezdeményezett népszavazás célja, hogy ez a jövőben se változhasson meg – írják.

Hangsúlyozták: hétfőn az ellenzék szavazást kezdeményezett arról, hogy elutasítsák a tervezett referendumot, de azt a kormánypárti többség leszavazta, így a népszavazásról szóló javaslatot a második olvasatban is tárgyalja majd az észt parlament – közölte az Azonnali.

(Azonnali)

Fotó: Tallin, Facebook

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. december 16. 09:53
..a házasság a férfi és a nő közötti szövetség. STIMMT! De azt még kihagyták "első olvasatban", hogy: "A BUZI AZ BUZI!!!"
patópál
2020. december 16. 00:07
"hétfőn az ellenzék szavazást kezdeményezett arról, hogy elutasítsák a tervezett referendumot" Demokratáék ilyenkor mindig megmutatják a valódi arcukat.
duzur
2020. december 15. 18:15
Érdekes, hogy az örökbefogadást, népszavazás nélkül engedélyezték. A házasságon pedig problémáznak... Jobb a gyereknek, ha nem házasok akik nevelik ?...
az ember
2020. december 15. 17:10
Volt már olyan népszavazás a buziházasságról, aminek az eredményét érvénytelenítették az aberrációpártiak: Kalifornia, 2008.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!