Nem csillapodik az összecsapások hevessége az örmény és az azeri erők között Hegyi-Karabahban

2020. október 01. 10:08

Továbbra is feszült a helyzet a vitatott hovatartozású területen, folytatódik a tüzérségi fegyverekkel és más eszközökkel vívott konfliktus.

2020. október 01. 10:08
null

Nem csillapodott az összecsapások hevessége az örmény és az azeri erők között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban.

Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium csütörtök reggel arról számolt be, hogy csapataik előző nap estétől folyamatosan tüzérségi csapásokat mértek az örmények állásaira. Jelentése szerint az örmények ágyútűzében meghalt egy civil Terter városában, amely a hegyi-karabahi háborút 1994-ben lezáró tűzszünet által lefektetett demarkációs vonal közelében fekszik. Súlyosan megrongálódott a terteri vasútállomás is. Az azeri főügyészség bejelentette, hogy a harcok szeptember 27-i kezdete óta 16 azeri állampolgár meghalt és 55 megsebesült az örmény fegyveres erők ágyúzásában a harcok dúlta területen. Százhatvanhárom lakóházban és 36 polgári létesítményben keletkeztek súlyos károk.   

Az örmény védelmi tárca csütörtöki közleményében azt írta, hogy a szembenálló feleket elválasztó vonal mentén továbbra is feszült a helyzet, folytatódik a tüzérségi fegyverekkel és más eszközökkel vívott konfliktus. Susan Sztyepanján szóvivő közölte, hogy egész éjszaka folyt a harc Arcah Örmény Autonóm Területen (Hegyi-Karabah örmény neve). Az azeri erők több csapásirány mentén törekedtek erőik átcsoportosítására, hogy kedvezőbb állásokat foglaljanak el, de az örmény erők ezt igyekeztek megakadályozni.    Az örmény kormány úgy határozott, hogy tekintettel az országban bevezetett rendkívüli állapotra elhalasztja a csütörtökre tervezett ülését.

(MTI)

Nyitóképünkön, az örmény védelmi minisztérium sajtóhivatala által közreadott felvételen egy ágyút elsütő örmény katona látható az azeri és az örmény fegyveres erők közötti összecsapásokban a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban 2020. szeptember 29-én. Forrás: MTI/AP/Örmény védelmi minisztérium sajtóhivatala/PAN Photo/Sipan Gyulumyan

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. október 01. 11:53
Jó lesz ez, leverik a cigány örményeket mint a vak a poharat, örmény lobbi meg csak hápoghat
bunko_jobbos
2020. október 01. 11:44
Ma volt egy összehasonlítás: iszonyat gyenge az örmény hadsereg az azerihez képest. Ha nagyon kihúzzák a gyufát, akkor nagyon pofán fogják őket baszni. https://novekedes.hu/elemzesek/ki-az-erosebb-az-azeri-ormeny-haborus-konfliktusban Csak 2 adat: A fegyveres erőkben aktív szolgálatot teljesítők száma:126,000/45,000 Harckocsik száma: 570/110 Ráadásul a szövetségeseik is gyengébbek. Az azerieknél ott van pl. Törökország, aki szomszéd. Hegyi Karabahot nem ismeri el Oroszország, de még Örményország sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!