Napóleont feminista aktivista szobrára cserélné Rouen polgármestere

2020. szeptember 12. 11:11

Konzultáció indulhat az ügyben.

2020. szeptember 12. 11:11
null

Rouen szocialista polgármestere, Nicolas Mayer-Rossignol polgári konzultációt kíván indítani arról, hogy a városháza előtti téren Napóleon lovasszobrát a júliusban elhunyt feminista aktivista, Gisèle Halimi szobrával váltsák fel – adja hírül a Valeurs actuelles.

Az 1865-ben felállított Napóleon-szobrot július 2-án távolították el a térről felújítás céljából. Mayer-Rossignol szerint „csodás” lenne, ha Rouen lenne az első város, ami szobrot állít a többek között az abortusz legalizálásért folytatott harcáról ismert Haliminak. A polgármester aláhúzta: a Napóleon-szobrot nem semmisítenék meg, csupán áthelyeznék máshova. 

Nem Mayer-Rossignol az egyetlen francia polgármester, aki borzolja a konzervatívok idegeit: a minap adtunk hírt arról, hogy Bordeaux polgármestere „halott fának” nevezte és száműzte a karácsonyfát a város főteréről, a lyoni polgármester pedig a Tour de France bicikliversenyt támadta, amiért az szerinte „macsóista” és környezetvédelmi szempontból felelőtlen.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2020. szeptember 13. 18:56
Minden ilyen franciaországi hírhez Apponyit kell idézni: "Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját."
matykox
2020. szeptember 13. 09:49
Ez a bolgármester se egy májer! Vagy tán mégis csak félig-meddig ... nagy az Isten állatkertje, és ilyen selejtek is vannak benne!
matykox
2020. szeptember 13. 09:49
Ez a bolgármester se egy májer! Vagy tán mégis csak félig-meddig ... nagy az Isten állatkertje, és ilyen selejtek is vannak benne!
Akitlosz
2020. szeptember 13. 01:01
"Rouen szocialista polgármestere" Tehát francia- és egyéb nemzetellenes vörös internacionalista. Csak nem Salimi fajtatársa?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!