Az FSZB Iszlám Állam-terrorakciót akadályozott meg Oroszország területén

2020. július 22. 16:13

A terrorszervezet a kaukázusi Kabard- és Balkárföld nevű tagköztársaságban szeretett volna terrortámadást végrehajtani.

2020. július 22. 16:13
null

Az Iszlám Állam terrorszervezet egy négyfős csoportjának felszámolásával a rendvédelmi erők tagjai ellen irányuló támadást sikerült megakadályozni a kaukázusi Kabard- és Balkárföldön – közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Az FSZB szerint a négy körözött terrorista, akire az Oroszországhoz tartozó köztársaság csegemi járásának egy erdős területén bukkantak rá, megpróbált ellenállást tanúsítani, és a tűzharcban életét vesztette. Egy géppisztoly, egy karabély és két pisztoly volt náluk.

Konspiratív lakásukon a székvárosban, Nalcsikban egy házilag összeszerelt robbanószerkezetre és továbbiak elkészítéséhez szükséges anyagokra bukkantak. A hatóságok kommunikációs eszközöket foglaltak le, amelyen megtalálták a terroristáknak az Iszlám Állam fegyvereseivel való levelezését, egyebek között a tervezett terrortámadásról. Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója júliusban közölte, hogy Oroszországban az elmúlt tíz év során csaknem 160, tavaly pedig 43 terrorcselekményt sikerült megakadályozni.

Fotó: MTI/ EPA/ Jurij Kocsetkov

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2020. július 22. 17:05
Véletlenül mind a négy terrorista elesett az összetűzésben, amelynek a rendőrökön kívül nem maradt tanúja. Így kell ezt, egy csomót lehet vele spórolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!