A CIA volt igazgatója már a katonai bázisokat is átnevezné

2020. június 10. 11:15

Szerinte a konföderációs tábornokok árulók voltak – írta meg a The Blaze.

2020. június 10. 11:15

A visszavonult tábornok és egykori CIA igazgató, David Petraeus szerint az Egyesült Államok hadserege nem tisztelheti az olyan árulókat, mint például Benning, vagy Bragg. Petraeus hozzáteszi, hogy Lee, Bragg és a többiek árulást követtek el, nem számít, ha ők maguk is sokat szenvedtek a polgárháború alatt. A déli tábornokok közül a legtöbben viselték az Egyesült Államok hadseregének egyenruháját és a hadseregnek nem volna szabad azokat ünnepelni, akik elárulták az uniformist – közölte a The Blaze.

Az elmúlt napok eseményeinek fényében a Mandiner már meg sem lepődik mindezeken, de annyit azért megjegyeznénk, hogy például Lee tábornok elég sokat tett a polgárháború utáni megbékélésért és csitítgatta is a volt konföderációs vezetőket. Szóval a helyzet nem fekete-fehér, de hát kit érdekel a történelmi valóság, ugyebár...

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2020. június 11. 15:54
Elképesztő, hogy egy egy magas tisztségeket betöltött amerikai beáll az amerikai egyetemeken tenyésztett múlt tagadó, szobordöntögető félnótások táborába. A polgárháború déli katonai vezetőinek jellemzően a 19. század végén állított szobrok olyan jelképek, amelyekre büszke lehetett az USA, Észak és Dél, egészen napjainkig. Lee tábornok és társai főleg hazájuk függetlensége, és nem a rabszolgaság megvédése céljából fogtak fegyvert. Az északi túlerő győzött. A vesztes Délt az északi hadsereg egy ideig megszállva tartotta, de a foglyul ejtett déli katonákat nem vonták felelősségre. Az északiak hozzájárulása a déli vezérek emlékének szobrokban történő megörökítéséhez, a megbékélést szolgálta. Nem méltatlanok kaptak szobrot, hanem a hadviselés korabeli szabályait szigorúan betartó és betartató magas rangú tisztek, igazi gentlemanek. Nem is volt baj ezekkel az emlékművekkel egészen a PC beszéd, és egyéb furcsaságok elterjedéséig. A múltat a kommunisták akarták "végképp eltörölni". Újabban pedig az amerikai és nyugat európai egyetemek zavart fejű hallgatói akarják. Az amerikai Dél azonban veszélyes hely. A Ku Klux Klan terrorista szervezet sokáig üldözte a nekik nem tetsző feketéket. Rossz ügyért harcolt. Most azonban a fehér Dél múltját éri durva sérelem. Ha ehhez társul a rendőrség ellehetetlenítése, a közbiztonság veszélyeztetése, robbanásig feszülhet a helyzet. Előkerülhetnek a fegyverek. Bekövetkezhet a Klan modernebb célokért, modernebb formában történő feltámadása.
catalina9
2020. június 11. 08:23
A CIA volt igazgatója már a katonai bázisokat is átnevezné....." hát igazi Obamalibsi volt David Petraeus elvtárs
Akitlosz
2020. június 10. 21:54
A konföderáció tábornokai hazafiak voltak, akik a hazájukat védték az idegen ország ellenséggel szemben. Ezért volt másmilyen az egyenruhájuk. Az Amerikai Egyesült Államok annyira a szabadság hazája, hogy onnan terület ki nem léphet.
Senye Péter
2020. június 10. 20:16
A Konföderáció megalakulása és annak szolgálata önmagában véve nem lehetett árulás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!