Az olasz külügyminiszter egyszerre nyitná meg az európai határokat

2020. május 26. 08:46

Luigi Di Maio: Június 15-e legyen az európai újraindulás napja.

2020. május 26. 08:46

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter azt javasolja, hogy az Európai Unió tagállamai egyidejűleg nyissák meg határaikat annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások után az idegenforgalom egyszerre indulhasson újra (fotónkon a litván – lett határ).

A RAI közszolgálati televíziónak hétfőn késő este adott interjúban az olasz diplomácia vezetője azt szorgalmazta, június 15-e legyen „az európai újraindulás napja”. Mivel Németország ezen a napon készül újra megnyitni határait, „próbáljunk meg mindannyian egyszerre újraindulni” – hangsúlyozta Di Maio.

Elmondta, a római kormány el akarja kerülni, hogy az EU tagországai között a turisták olyan kétirányú folyosókon mozogjanak, amelyek más országokat kizárnak. Luigi Di Maio hangsúlyozta, hogy osztrák kollegájával Alexander Schallenberggel már egyeztetett, és ígéretet kapott arra, hogy Ausztria átengedi Olaszország felé a német turistákat, akik tavaly a beutazók több mint 27 százalékát képviselték.

(MTI)

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. június 01. 04:20
Apja faxát az olasz külügyminiszternek!
barany
2020. május 26. 18:57
Legújabb hír, hogy nálunk is mérlegelik a június közepe táján történő nyitást az illetékesek. Az, hogy lehetőleg egyidőben történjen az átállás a "normál üzemmódra", nem rossz ötlet. Olaszország számára egyébként létkérdés a minél korábbi nyitás, mert az idegenforgalom aránya a nemzeti jövedelemben, a miénknél is sokkal nagyobb.
Zod
2020. május 26. 12:03
Megint ez a gyáva balos menekülés a felelősségvállalás elől. Mivel a vírushelyzet más és más Európa országaiban, ezért a nyitás időpontjai sem lehetnének egységesek. De ha az egységes határnyitás megvalósulna akkor minden vezető politikus moshatná a kezeit, mikor számon kérnék rajta a hibás döntés következményeit.
szavaztam
2020. május 26. 11:18
foglalkozz a saját dolgoddal...mindenki el tudja dönteni h mikor akar nyitani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!