Vezető olasz lapban támadják Magyarországot Haraszti Miklósék

2019. december 03. 07:00

Orbán Viktor jóváhagyása nélkül már egy sort sem lehet írni Magyarországon – írja az olasz La Repubblica hazai balliberális forrásaira hivatkozva. A volt SZDSZ-es Haraszti Miklós a riportban Orbán Viktort egyenesen Joseph Goebbels náci propagandaminiszterhez hasonlítja.

2019. december 03. 07:00

La Repubblica féloldalas, fényképes cikket közölt Orbán Viktorról, aki az írás szerint központi kontroll alatt tartja az országról szóló külföldi jelentések megjelenését. Az anyagban arról írnak, hogy Magyarországon csend van a vallási pedofilokról, a demokráciáról, a médiaszabadságról, az oroszországi tüntetésekről. A lap szerint a berlini fal leomlása után harminc évvel Orbán elsőként vezette be ismét a cenzúrát egy EU és NATO tagállamban, a Népszava pedig az egyik utolsó kritikus médium az országban. Orbán „egy hullámhosszon van” Joseph Goebbels náci propagandaminiszterrel – mondta a lapnak a volt SZDSZ-es Haraszti Miklós, aki korábban technikai koalíciót sürgetett a baloldal és az antiszemita kijelentéseikről híres politikusokat is a soraiban tudó Jobbik között az Orbán-féle centrális erőteret legyőzése érdekében.

„Mindent új belső szabályok döntenek el, melyeket a „nagytestvér" MTVA hoz" – ezt már Horváth Gábor, a Népszava külügyekkel foglalkozó újságírója mondta az olasz lapnak.

A riport szerint Magyarországon minden hír az MTI-től származik, ami a hírek monopóliumát jelenti. Az Amnesty International, a Human Rights Watch, a Rágalmazásellenes Liga, a migránsokért felelős ENSZ hatóság, a helyi választásokon elért ellenzéki sikerek nemzetközi visszhangja mind cenzúra alá kerülnek, Orbán Viktor jóváhagyása nélkül pedig már egy sort sem lehet publikálni Magyarországon.

Haraszti Miklós Író-politikus, az SZDSZ alapító tagja, 1989-től 1991-ig, valamint 2000 és 2001 között – Demszky Gábor elnöksége idején – a párt Ügyvivői Testületének tagja, 1990 és 1994 között országgyűlési képviselő, az SZDSZ-frakció sajtóügyi szóvivője volt.

Haraszti már a 2018-as országgyűlési választások előtt arról beszélt, hogy a balliberális ellenzéki pártoknak együtt kell működnie a Jobbikkal a Fidesz-kormány leváltása érdekében. Az idei önkormányzati választások előtt a Népszavának adott interjúban pedig azt mondta: „a Jobbiknak az együttműködés érdekében meg kell válnia a toxikus figuráktól. Ezt egyébként többnyire derekasan meg is teszi. Hogy miért elfogadhatók az együttműködésben? Mert a Jobbikban megértették: érdekük a demokrácia helyreállítása.”

Kérdés, a volt SZDSZ-es Haraszti számára elfogadható-e például Szávay István, aki 2018-ban a párt kongresszusán azzal dicsekedett, hogy egy zsidó nőt (ahogy ő fogalmazott: „kampós orrú rohadékot”) leütött, vagy az a Kulcsár Gergely, aki korábban többször is holokauszttagadó kijelentéseket tett, leköpte az áldozatok emlékművét és horogkereszttel kívánt boldog új évet a jobbikosoknak. Kulcsárt ugyanis a Jobbik indította az önkormányzati választáson, és Szávay ugyan már nem országgyűlési képviselő, de még mindig a párt tagja.

De Harasztit eszerint az sem zavarja, hogy a Jobbik jelenlegi elnöke a közismerten szkinhed múlttal rendelkező Sneider „Roy” Tamás, akinek tavaly jelent meg az esküvőjéről egy videó, amelyen felesége egyértelműen náci karlendítéshez hasonló mozdulatokat tesz, fiai ellen pedig jelenleg is eljárás zajlik egy cigány család megfélemlítése miatt. De ott van például Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, EP-képviselője, aki  2012-ben még listázta volna a zsidó származású képviselőket. Bár ez utóbbi úgy tűnik már régóta elfogadható a baloldalon, hiszen Karácsony Gergely tavaly a Hír Tv-ben azt mondta, nem nácizmus az ilyesmi.

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nobilis de Karatna
2019. december 03. 16:45
Hangos üzenet HARASZTI MIKLÓSHOZ! Haraszti Úr! Önök annak idején tisztességes zsidóhoz méltóan aliyáztak saját demokratikus zsidó nemzetállamukba; Erec Jiszráélbe. Az ember normálisan azt feltételezné, hogy egy zsidó család számára az a világ legtermészetesebb dolga, hogy saját etnikai, vallási és történelmi etnikai eredet-és sorsközösségében élhet, saját nemzeti szellemétől, saját zsidó szellemi és anyagi kultúrájától körülvéve. ERRE MIT CSINÁLTAK MAGUK? Az egész Haraszti Család, a zsidóság egyetlen igaz hazája, a demokratikus zsidó nemzetállamból visszatért a magyarországi galutba. Ahol a zsidóságnak a vészkorszak borzalmait kellett átélje. MONDJA HARASZTI ÚR! Ez a maguk részéről valami furcsa lelki perverzitás? Haraszti Úr miért van az, hogy néhány frusztrált , nonkonformista zsidó ember önmaga ellen irányuló, de saját maga által generált önutáltatása, mélyről fakadó és ösztön-vezérelt? Olyan megnyilvánulás, amelyre már a híres nagy próféta Jesájáhu is felfigyelt, amikor azt mondotta ZSIDÓSÁG fele címzett, - az Örökkévaló Isten által sugallt- dorgálásban, hogy "Rombolóid és pusztítóid közületek valók". (Igaz, hogy ez nem psat, azaz héberül szó szerinti értelmezése az idézett szövegnek, de a mondanivalóján semmit nem változtat) Tehát, az Ön tevékenységét is figyelembe véve napirendre kell térnünk afelett a tény felett, hogy a ZSIDÓK ösztönükből fakadóan provokálnak és utáltatják meg magukat, hogy ezáltal az általuk ilyen módon gerjesztett állapotban folyamatosan és erre a szerepre fixálódva játszhassák el és élhessék át az "üldözöttek" szerepét. Ez már-már egy fiziológiás szükségletük. Olyan, amelyet csupán ezekkel a technikákkal lehet fenntartani. Haraszti Úr miért nem maradtak inkább „Erecben”? Higgye el mindenkinek jobb lett volna, de különösen magának! https://i.imgur.com/O5Y3TjT.jpg
Valodi
2019. december 03. 15:31
"Mekkora különbség van a paraszti mentalitás....." - höhöhö! Ha már volt képed ezt felemlegetni - nézzed csak: "Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke tavaly a Duna tévében arról beszélt, „csodabogárszámba” megy az Európai Unióban a magyar birtokszerkezet. A Magyarországon elterjedt nagyüzemi, száz hektárnál nagyobb, sőt, gyakran több ezer hektárnyi birtokokon történő gazdálkodás Nyugat-Európában szinte ismeretlen, egyes országokban törvény tiltja." Nálunk még az egyszerű gazdák is milyen erősek, ni - valóssssságos magyar specialitás! Pl. Mészáros Incitatus Lőrinc és Csányi Mizo Bonafarm Pick SánDON gazda egyenként is kb. 38 ezer hektár fölött diszponál, mint "magyar gazda"....
toef36
2019. december 03. 13:53
Haraszti már nem lehet hülyébb!...
catalina9
2019. december 03. 13:43
"Apja budapesti órásmester volt, a munkaszolgálatos behívás elől menekült el 1939-ben Palesztinába; anyja Munkácsról származott, szintén a vészkorszak elől menekült a mai Izrael területére, 1941-ben. A család 1948-ban visszaköltözött Magyarországra.[1]" magyarul: Haraszti elvtárs feltehetőleg zsidó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!