Szarvastámadások történnek Yellowstone-ban

2018. június 06. 11:12

Szarvas támadott meg két turistát is a Yellowstone Nemzeti Parkban.

2018. június 06. 11:12

Az utóbbi három napban két alkalommal is szarvas támadott egy-egy turistára a Yellowstone Nemzeti Parkban. A park által kiadott közlemény szerint kedden egy 53 éves texasi nőt, Penny Allyson Behrt kellett kórházba szállítani a fejét és a testét ért sérülések miatt.

A nőt akkor támadta meg a szarvas, amikor a Mammoth Hot Springs Hotel környékén sétált. Hátrálni próbált, de az állat fején és testén is megrúgta. A kórház nem adott tájékoztatást az állapotáról.

Vasárnap egy borjával érkező nőstényszarvas rúgott meg egy 51 éves nőt, a Las Vegas-i Charlene Triplettet a fején és a testén ugyanannál a hotelnél. Triplett a jelentés szerint kedden már jól volt.

A parkszolgálat nem volt biztos benne, hogy ugyanaz a szarvas támadott-e a két nőre. A szakemberek szerint az állatok a borjaikat félthették, azért viselkedtek agresszíven.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2018. június 06. 17:31
Ettől egyszerűbb a magyarázat.A nők havi ciklusával jelentkező vérzésük az oka.A szarvas és az őz ilyenkor rátámad az illat miatt. .Ilyenkor "fegyelmezi "a háremétől_szerinte elcsavargott nőstényt. Történt ilyen tragédia több helyen is.Gyílkossági ügyben nyomoztak, A tettes egy jókora nyársas agancsával halálos döfést ejtett a szerencsétlen erdész fiatal feleségén. Ha lehet-barcogás, vagy bőgés idején ne járjanak a nők ilyen helyen!
olvass
2018. június 06. 15:26
Őzek esetén az is veszélyes lehet, ha a kiránduló hölgy éppen menstruál. Agresszívvá teszi a bakokat a szag (amit mi, emberek nem érzékelünk). Miután itt is nők az áldozatok ez sem teljesen kizárható. Bár, ha a "borjaikat féltették" kicsi az esélye, hogy bakok voltak. (És persze 50 fölött már elég kevés nő akad, aki még menstruál.) Bár lehet, hogy Amerikában ez is másképp van.)
__Y__
2018. június 06. 12:55
Meanwhile in Wyoming...
kakambuki
2018. június 06. 12:19
Én a szarvasokkal vagyok. Ők vannak, otthon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!