A katolikus vallás volt a téma az idei Met-gálán

2018. május 08. 11:44

A „Mennyei testek: divat és a katolikus képzelet” címre kersztelt gála nagy visszhangot keltett konzervatív körökben.

2018. május 08. 11:44

Hétfő este rendezték meg a 2018-as Met-gálát, ami a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum éves jótékonysági estje. A minden évben más témájú gála idei dresscode-ja a divat és a katolikus vallás keresztmetszete volt. 

A „Mennyei testek: divat és a katolikus képzelet” címre kersztelt gála nagy visszhangot keltett a konzervatív és keresztény körökben, az eseményen felvonuló amerikai hírességek viszont szemmel láthatóan nem háborodtak fel az idei tematikán. Katy Perry énekesnő angyalszárnyakkal érkezett, Rihanna püspöksüvegre hasonlító fejdíszben pompázott. Volt, aki glóriát viselt, de visszatérő kiegészítő volt a kereszt is.

      

 

A témaválasztás egyébként nem véletlen: katolikus papi és főpapi öltözékek állnak majd a Met május 10-én nyíló tárlatának középpontjában, a múzeum a Vatikántól kapta kölcsön a kiállított ruhadarbokat.

A múzeum abban bízik, a különleges témájú tárlat a megértést és a kreativitást, az építő dialógust erősíti majd, ugyanakkor számítanak negatív kritikára is, olyan látogatókra, akik – véleményük szerint – ezt is politikai vitává akarják majd redukálni. 

Attól azonban nem tartanak, hogy a kiállítás esetleg nem vonz majd elég látogatót: utoljára 1983-ban érkeztek a Vatikánból öltözetek a Vatikáni gyűjtemények című tárlatra – ez pedig a múzeum történetében a harmadik legnépszerűbb kiállításnak bizonyult, csaknem 900 ezer látogatóval.

(fotók: Vogue)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2018. május 08. 20:59
Kretének találkája!
Parm
2018. május 08. 20:47
Semmi köze nem volt a katolicizmushoz. Egy csapat kurva felvonult egy teremben, egy hülye pap meg asszisztált hozzá. Lapozzunk.
afterall33
2018. május 08. 18:45
Még egy idióta püspök is ott parádézott az ostoba luvnyák között. Távozz tőlem sátán!
szerafim
2018. május 08. 13:27
az a legszomorúbb, hogy a vatikán is benne van. ezek a hülyék rómában azt gondolják, hogy jó reklám lesz. tessék ellenőrizni az itt szereplő hölgyek "munkásságát". ezek propagálják a katolicizmust... idióták. betegek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!