Észak-Korea: Amerika hadat üzent nekünk

2017. szeptember 25. 18:08

Észak-Korea szerint Amerika hadat üzent az országnak, ezért mostantól minden joguk megvan arra, hogy amerikai harci gépeket lőjenek le, ha azok akár csak közel is repülnek Észak-Korea határához.

2017. szeptember 25. 18:08

Donald Trump hadat üzent Észak-Koreának így mostantól az országnak minden joga megvan arra, hogy minden légterébe belépő vagy a határához közel repülő amerikai harci gépet lelőjön – jelentette ki Ri Yong Ho, Észak-Korea külügyminisztere a CNN szerint.

Az ország azt értelmezte háborús üzenetként, hogy hétvégén az amerikai elnök azt írta a Twitteren: ha Észak-Korea nem változtat a retorikáján, nem fog sokáig létezni. Pénteken pedig amerikai nehézbombázók repültek el Észak-Korea partjainál. A politikus hozzátette: a világnak észben kell tartania, hogy Amerika üzent hadat Észak-Koreának, nem pedig fordítva.

Dana White, a Pentagon szóvivője a pénteki akcióról úgy nyilatkozott, hogy az egy demonstráció volt annak érdekében, hogy Észak-Korea lássa, milyen komolyan veszik a fenyegetést. Hozzátette: Amerika türelme hatalmas, de ha saját vagy szövetségese érdeke úgy kívánja, akkor teljesen el fogja pusztítani Észak-Koreát.

Donald Trump hétfőn bejelentette azt is, hogy az USA október 18-tól megtagadja az országba való belépést Észak-Korea állampolgáraitól.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. szeptember 25. 21:38
"Észak-Koreának így mostantól az országnak minden joga megvan arra, hogy minden légterébe belépő vagy a határához közel repülő amerikai harci gépet lelőjön – jelentette ki Ri Yong Ho, Észak-Korea külügyminisztere a CNN szerint." Eddig is megvolt minden joga a légtérvédelemhez. Kérdés, hogy minden képessége is megvan-e ehhez.
Csomorkany
2017. szeptember 25. 20:48
Basszus, nem akarok háborút. Lehet, hogy el kék kezdeni imádkozni...
Lotti
2017. szeptember 25. 19:46
Hadüzenet ? Amikor 1950 óta hadiállapot áll fenn ? Csak fegyverszünet van, amit 1953-ban kötöttek meg.
Mindjárt
2017. szeptember 25. 19:08
Nem várom el, hogy a fidesz birkák tudjanak bármit is erről a konfliktusról azon kívűl, hogy össze vissza pofáznak DE ma is hadi állapot van észak korea és Amerika meg dél korea közt. Tűzszünet van már nagyon régen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!